Orlovi pokazali reakciju, ali mogu još mnogo bolje!

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2020, 20:57

''Orlovi'' pokazali reakciju, ali mogu još mnogo bolje!

Srbija ni večeras nije blistala, ali što je najvažnije, pobeda je izborena i sada je Evropsko prvenstvo ponovo na vidiku.

Dva dana posle šokantnog poraza od Švajcarske (92-90), reprezentacija Srbije večeras je uspela da u Espu savlada selekciju Finske rezultatom 75-66.

Ovo je druga pobeda ''Orlova'' u četiri odigrana kola u kvalifikacionoj grupi E, pa se naš nacionalni tim sada značajno približio plasmanu na Evropsko prvenstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Za razliku od meča sa Švajcarcima, kada je reprezentacija Srbije konstantno jurila rezultat, večeras su izabranici Igora Kokoškova od samog starta utakmice imali vođstvo, koje su uglavnom uspešno održavali.

U našem timu izdvojio se raspoloženi trio Avramović-Anđušić-Apić, koji je tokom čitavog meča imao glavne uloge. Predvođena njima, Srbija je prvu četvrtinu dobila sa 17:7, potom u drugom kvartalu povela sa 29:12, kada je usledio jedan krizni period, tokom kog su Finci serijom 7:0 prišli na deset poena razlike.

Ono što je našem timu pravilo velike probleme jeste loš šut za tri poena, kao i neočekivalo loše izvođenje slobodnih bacanja, ali s druge strane, Finci, srećom, u većem delu meča nisu bili tako raspoloženi u šutu van linije 6.75 metara kao Švajcarci dva dana ranije protiv Srbije.

Sličan razvoj događaja i u trećoj četvrtini, Finci su prilazili na sedam-osam poena razlike, pa je Srbija uvećavala na 10-12 poena u svoju korist. U poslednjem kvartalu su Finci uspeli trojkama uspeli da priprete, prišli su i na pet poena zaostatka, ali ''Orlovi'' uspevaju da na ulasku u poslednji minut uvećaju prednost na 71:62, što selekcija Finske nije uspela da stigne do kraja.

Danilo Anđušić je sa 19 poena bio najefikasniji u reprezentaciji Srbije, Avramović je upisao 17, a Dragan Apić 12 poena. Fince su predvodili Mahuni sa 15 i Sasu Salin sa 10 poena.

-

-    Standings provided by SofaScore LiveScore

 
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Španci se razgoropadili, pobeda od 53 poena razlike!

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2020

Prethodni poraz ih je, izgleda, prilično razbesneo!..Poput reprezentacije Srbije, ni Španci ne blistaju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo...Naš tim je pre dva dana poražen od Švajcarske, Španci su doživeli poraz od Izraela, ali su se danas i jedni i drugi iskupili za te kikseve. Srbija je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.