Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 11:23

Solskjerova slamka spasa: Pobedi nepobedivi Liverpul i Moa Salaha, pa mirno spavaj mesec dana

Najveći engleski derbi na Old Trafordu: Mančester junajted dočekuje Liverpul

Najveći engleski derbi nije mogao da dođe u gorem trenutku po Olea Gunara Solskjera. Tim mu se ljulja kao barka na moru, kroz klupu mu prolazi struja, počeli su da ga prozivaju i oni sa kojima je „juče“ zajedno igrao u dresu Mančester junajteda. A, danas (17.30) mu u goste dolazi največi rival, nepobedivi Liverpul.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
A, opet, možda Liverpul stiže na Teatar snova u idealnom trenutku po Solskjera. Pobeda nad ljutim rivalom bi bila „bronhi“ i za njega, upravu, navijače. Malo bi mu se svi skinuli s grbače. Dobio bi bar mesec dana mira i tišine, da proba da vrati Junajted na pravi kurs, da pojure ka vrhu tabele.

Problem je za Solskjera što se, ipak, dosta pita i druga strana. Ona koja nije osetila gorčinu poraza u osam utakmica ove sezone.

Ako pitate Jirgena Klopa, reći će vam da Liverpul trenutno ima najboljeg fudbalera na svetu – Mohameda Salaha. Zato Crvenima tako dobro ide od početka sezone. Egipćanin nije bio najsjajniji tokom prethodne godine, ali to kao da mu je probudilo uspavanu želju, pa je od avgusta naovamo sjajan. Na 11 utakmica – 12 golova.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

I voli Salah da igra protiv Mančester junajteda. Na osam utakmica protiv njih postigao je četiri gola. Ima on i većih mušterija: Totenhemu je dao osam, Vest Hemu devet, Arsenalu sedam...

Liverpul je u boljoj formi. Za momke sa Enfilda meč dolazi u pravom momentu, jer u gostima nisu poraženi još od februara. Na Old Traford idu ovenčani pobedom nad Atletikom u Madridu u Ligi šampiona (3:2), što Klopovom timu daje krila pred najveći derbi u Engleskoj.

Ponovo Redsi igraju atomski fudbal u kojem sve pršti od šansi i golova. Salah je prva perla, ali tu je i Firmino, strelac het-trika protiv Votforda, „šunja“ se i Mane, pogađa i Keita. Liverpul iznova izgleda kao utegnuta mašina, koja ima nameru da vrati šampionsku krunu u svoje vitrine. Neće je ponovo čekati tri decenije. A, pobeda na Teatru Snova bila bi samo još jedna poruka rivala da Liverpul želi da ove sezone vrati „svoje“.

Mančester junajted je baš potonuo posle dobrog početka u Premijer ligi. Vezao je poraz od Aston Vile (1:0), remi sa Evertonom (1:1) i poraz u Lesteru (4:2). Crveni đavoli kao da su slika i prilika Kristijana Ronalda. Dok je on pogađao, pobeđivali su. Kada je Portugalac stao, a nije postigao gol na tri minula meča, tako su i trijumfi nestali kao rukom odnešeni.

Mnogo toga se promenilo otkako je Ronaldo poslednji put igrao u dresu Junajteda protiv Liverpula. Kada se otisnuo sa Old Traforda put Madrida, Kristijano je ostavio za sobom pet pobeda, remi i dva poraza protiv Redsa, uz dva postignuta gola u Premijer ligi. Samo što taj Liverpul i ovaj današnji malo šta imaju slično. Tada, pre 15-ak godina Mančester je u svaki meč sa timom sa Enfilda ulazio kao favorit, danas je obrnuto.

Začkoljica koja daje veru navijačima Junajteda: Ronaldo voli najveće izazove, najbolji je kad je najteže. A, priča kako je Salah danas najbolji igrač sveta sigurno će izazvati reakciju Portugalca na terenu.

Solskjer ima i više problema sa povredama igrača od Klopa. Dok Varan sigurno neće biti na terenu, pod znakom pitanja su Bruno Fernandeš i Markus Rašford. U Liverpulu neće biti Tijaga Alkantare i možda Eliota.

I šta je još na strani Liverpula? Podatak da na šest poslednjih duela sa Mančester junajtedom ima tri pobede i tri remija. Crveni đavoli su poslednji put slavili u martu 2018.

Neće biti lako Solskjerovim momcima da prekinu taj trend jer na Old Traford stiže prava kaznena ekspedicija. Pazite samo ovaj Liverpulov niz u gostima od maja do danas: Barnli 3:0, Norič 3:0, Lids 3:0, Norič 3:0, Brentford 3:3, Porto 5:1, Votford 5:0, Atletiko 3:2. Niko ispod tri komada...

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Petak

Arsenal - Aston Vila 3:1 (2:0)

/Parti 23, Obamejan 45+6, Smit Row 56 - Ramzi 82/

Subota

Čelsi - Norič 7:0 (3:0)

/Maunt 8, 85 penal, 90+1, Hadson Odoi 18, Džejms 42, Čilvel 57, Arons 62ag/

Kristal Palas - Njukasl 1:1 (0:0)

/Benteke 56 - Vilson 65/

Everton - Votford 2:5 (1:1)

/Dejvis 3, Rišarlison 63 - King 13, 80, 86, Kučka 78, Denis 90+1/

Lids - Vulverhempton 1:1 (0:1)

/Rodrigo 90+4 pen - Čen 10/

Sautempton - Barnli 2:2 (1:1)

/Livramento 41, Broja 50 - Kornet 13, 57/

Brajton - Mančester Siti - 1:4 (0:3)

/Mek Alister 81 - Gundogan 13, Foden 28, 31, Marez90+5/

Nedelja

15.00: (2,75) Brentford (3,25) Lester (2,80)

15.00: (2,50) Vest Hem (3,35) Totenhem (3,05)

17.30: (3,05) Mančester junajted (3,40) Liverpul (2,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Niko mu ne može ništa, Salah igra za desetku, Liverpul dere kožu s leđa Mančestera (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021

Na Old Trafordu četiri komada za poluvreme..Mnogi će kazati da trenutno na planeti ne postoji igrač u boljoj formi. Govorio je o tome i Jirgen Klop pred najveći engleski derbi. Mohamed Salah se postarao, još jednom, da ubedi svetku javnost kako je fudbaler u modi...Na Teatru snova, toj pozornici...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.