Slika sa Arkanom je montaža ali Ljupko ne preuzima Sarajevo

Izvor: RTS, 10.Apr.2014, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slika sa Arkanom je montaža ali Ljupko ne preuzima Sarajevo

Iako je fotografija Ljupka Petrovića sa Željkom Ražnatovićem Arkanom fotomontaža, srpski stručnjak ipak neće preuzeti FK Sarajeo. Razumem ljude u klubu, budući da još nismo u situaciji u kojoj bi trebalo da budemo, rekao je Petrović na konferenciji za medije. Iz kluba najavljuju tužbe protiv medija.

Fotografija Željka Ražnatovića Arkana i Ljupka Petrovića, zbog koje je iskusni stručnjak ostao bez posla u Sarajevu, nije autentična. Iz bosanskog kluba tvrde, na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preliminarnog mišljenja sudskog veštaka Edina Kundalića, da je u pitanju fotomontaža.

"Fotografija nema u pozadini fajla pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na verovatnoću da se radi o digitalnoj montaži. Konačni nalaz biće dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15. aprila", navodi se na Fejsbuk stranici FK Sarajevo.

Ukoliko se nalazom i mišljenjem ovlašćenog sudskog veštaka potvrdi da se radi o digitalnoj montaži fotografije, FK Sarajevo će podneti odgovarajuće prijave nadležnim organima, zahteve za naknadu štete, a svim medijima koji su bez provere objavili predmetnu fotografiju i učestvovali u ovoj sramotnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada, otkazati saradnju, dodaje se u saopštenju kluba sa Koševa.

Jutros je portal "Kliks" je preneo izjave predsednika kluba Edisa Kusturice i sportskog direktora Abdulaha Ibrakovića, iz kojih se vidi da je namera uprave bila je da dovedu najtrofejnijeg i najboljeg stručnjaka sa prostora bivše države, ali zbog novonastalih okolnosti ugovor neće biti potpisan.

Na pomenutoj slici Petrović stoji sa Arkanom dok u rukama drži pušku.

Petrović je naveo da ne želi da radi u takvim okolnostima jer bi bio izložen velikom pritisku i da mu je žao zbog svega što se desilo.

"Moji motivi nisu bili materijalne prirode, već bih tu došao iz ljubavi, jer sam rođen u BiH. Želeo sam da radim u pravom klubu kakav je Sarajevo i to bi za mene bio izazov. Međutim, u ovakvim okolnostima nisam spreman da radim. Pojavila se ta vest, Arkan je bio vođa navijača Zvezde, ja tu nisam mogao ništa da uradim i to je za mene prošlo vreme. Razumem, međutim, i ljude u klubu, budući da još nismo u situaciji u kojoj bi trebalo da budemo", rekao je Petrović na konferenciji za medije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Petrović ostao bez posla zbog foto montaže!

Izvor: Sportske.net, 10.Apr.2014

Legendarni trener koji je Crvenu zvezdu odveo do krova Evrope 1991. godine ostao je bez angažmana u FK Sarajevo ali je fotografija koja je izazvala takav epilog foto montaža!

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.