Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 18:00

Dodik pozvao Micotakisa da razmotri eventualnu podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Vlade Republike Grčke Kirijakosa Micotakisa da svojim autoritetom nametne da njegova zemlja ozbiljno razmotri eventualnu nameru da podrži rezoluciju o Srebrenici, koja, podsetio je, nije dogovorena ni u institucijama, niti među narodima u BiH.
"Umesto lažnog mira koji će navodno doneti, ova rezolucija će samo dodatno produbiti animozitete u BiH i dovesti u pitanje njen opstanak, a time i mir i stabilnost regiona i Evrope u celini", ukazao je Dodik u pismu upućenom predsedniku Vlade Grčke.
Dodik je naveo da ga je neprijatno iznenadila vest o susretu grčkog ambasadora pri UN...
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.