Petrović, zbog slike sa Arkanom, ne preuzima Sarajevo

Izvor: RTS, 10.Apr.2014, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović, zbog slike sa Arkanom, ne preuzima Sarajevo

Iako je fotografija Ljupka Petrovića sa Željkom Ražnatovićem Arkanom fotomontaža, srpski stručnjak ipak neće preuzeti FK Sarajeo. Razumem ljude u klubu, budući da još nismo u situaciji u kojoj bi trebalo da budemo, rekao je Petrović na konferenciji za medije. Iz kluba najavljuju tužbe protiv medija.

Fotografija Željka Ražnatovića Arkana i Ljupka Petrovića, zbog koje je iskusni stručnjak ostao bez posla u Sarajevu, nije autentična. Iz bosanskog kluba tvrde, na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preliminarnog mišljenja sudskog veštaka Edina Kundalića, da je u pitanju fotomontaža.

"Fotografija nema u pozadini fajla pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na verovatnoću da se radi o digitalnoj montaži. Konačni nalaz biće dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15. aprila", navodi se na Fejsbuk stranici FK Sarajevo.

Ukoliko se nalazom i mišljenjem ovlašćenog sudskog veštaka potvrdi da se radi o digitalnoj montaži fotografije, FK Sarajevo će podneti odgovarajuće prijave nadležnim organima, zahteve za naknadu štete, a svim medijima koji su bez provere objavili predmetnu fotografiju i učestvovali u ovoj sramotnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada, otkazati saradnju, dodaje se u saopštenju kluba sa Koševa.

Jutros je portal "Kliks" je preneo izjave predsednika kluba Edisa Kusturice i sportskog direktora Abdulaha Ibrakovića, iz kojih se vidi da je namera uprave bila je da dovedu najtrofejnijeg i najboljeg stručnjaka sa prostora bivše države, ali zbog novonastalih okolnosti ugovor neće biti potpisan.

Na pomenutoj slici Petrović stoji sa Arkanom dok u rukama drži pušku.

Petrović je naveo da ne želi da radi u takvim okolnostima jer bi bio izložen velikom pritisku i da mu je žao zbog svega što se desilo.

"Moji motivi nisu bili materijalne prirode, već bih tu došao iz ljubavi, jer sam rođen u BiH. Želeo sam da radim u pravom klubu kakav je Sarajevo i to bi za mene bio izazov. Međutim, u ovakvim okolnostima nisam spreman da radim. Pojavila se ta vest, Arkan je bio vođa navijača Zvezde, ja tu nisam mogao ništa da uradim i to je za mene prošlo vreme. Razumem, međutim, i ljude u klubu, budući da još nismo u situaciji u kojoj bi trebalo da budemo", rekao je Petrović na konferenciji za medije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slika je fotomontaža ali Ljupko ne preuzima Sarajevo

Izvor: RTS, 10.Apr.2014

Iako je fotografija Ljupka Petrovića sa Željkom Ražnatovićem Arkanom fotomontaža, srpski stručnjak ipak neće preuzeti FK Sarajeo. Razumem ljude u klubu, budući da još nismo u situaciji u kojoj bi trebalo da budemo, rekao je Petrović na konferenciji za medije. Iz kluba najavljuju tužbe protiv...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.