Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2020, 23:41

Sergejeva bomba za špice i magični Imobile - Lacio overio Ligu šampiona (VIDEO)

Fantastičan pogodak srpskog reprezentativca protiv Kaljarija - 2:1

Laciju je bila neophodna pobeda nad Kaljarijem da bi tri kola pre kraja prvenstva obezbedio plasman u Ligu šampiona sledeće sezone. U isto vreme Simone Inzagi je protiv Kaljarija slavio 200. put kako vodi Nebeskoplave sa klupe. Sve je mirisalo da će Lacio do trijumfa na Olimpiku i to se i obistinilo posle preokreta - 2:1 (0:1). Bomba Sergeja Milinković Savića, te umeće Čira >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Imobilea - Lacio je overio plasman u Ligu šampiona sledeće sezone!

Nije sve išlo kao po loju, ali Lacio je uspeo. A Sergej je bio igrač preokreta u drugom poluvremenu uz neverovatnog Imobilea. Lacio je ponovo u Ligi šampiona, prvi put od sezone 2007/2008.

✅ #LazioCagliari 2-1

È FINITA! Un'altra rimonta, un successo importantissimo: siamo matematicamente tra le prime quattro della @SerieA ????#CMonEagles ???? pic.twitter.com/olcwZV5KWu

Sve je po Lacio krenulo naopako na startu meča kada je Kaljari poveo u šestom minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda. Kao da Lacio nije dovoljno oštro ušao u duel. I kada je delovalo da će se na odmor otići bez golova, Kaljari je prvi zapucao i stigao do prednosti.

Kao na malom fudbalu se Jonita šetkao po ivici šesnaesterca, kratko je proigrao Đovanija Simeonea, a Čolov sin je na pravi način reagovao i doveo Kaljari do prednosti od 1:0 pred sam odlazak na poluvreme. U tom momentu je Lacio shvatio da je u sosu i da u nastavku mora da pruži značajno bolju igru. Da je vrag odneo šalu.

I to se i dogodilo! A čovek koji je podigao Lacijale, čovek preokreta, bio je ko drugi do Sergej Milinković Savić. Samo što je počelo drugo poluvreme, Sergej je opalio kao iz topa sa dvadesetak metara i doneo domaćima izjednačenje.

Ako neko uopšte pita zašto se za ovog igrača interesuju velikani evropskog fudbala, dovoljno je samo da pogleda ovaj pogodak.

SMS je dao nadu ekipi Simonea Inzagija da može do preokreta, tri boda i plasmana u Ligu šampiona sledeće sezone. A onda je došao sjajni Imobile, stigao do 31. gola u sezoni i doneo preokret Nebeskoplavima u 60. minutu.

Bila je to rutinska egzekucija za nova tri boda. Lacio sada ima 72 boda, što je 11 više od Rome na tri kola do kraja. Računica je jasna.

Do kraja prvenstva Simone će postati i nadugovečniji trener rimskog kluba u njegovoj vekovnoj istoriji, ostavljajući iza sebe Dina Zofa koji je kolekcionirao 202 nebeskoplave klupe, a ovo je večeras bio pravi poklon Inzagiju.

Lacio je uspešno odradio posao i overio Ligu šampiona. Sergej je zablistao.

SERIJA A – 35. KOLO

Utorak

Atalanta - Bolonja 1:0 (0:0)

/Murijel 61/

Sasuolo - Milan 1:2 (1:2)

/Kaputo 42 penal - Ibrahimović 20, 45+2/

Sreda

Parma - Napoli 2:1 (1:0)

/Kaprari 45+3p, Kuluševski 87 - Insinje 54p/

Inter - Fjorentina 0:0

Leće - Breša 3:1 (2:0)

/Lapadula 22, 32, Sponara 70 - Desena 63/

Sampdorija - Đenova 1:2 (1:1)

/Gabijadini 32 - Krišito 22 penal, Lerager 72/

SPAL - Roma 1:6 (1:2)

/Ćeri 24 - Kalinić 10, Perez 38, Kolarov 47, Peres 52, 75, Zaniolo 90+1/

Torino - Verona 1:1 (0:0)

/Zaza 67 - Borini 56 penal/

Četvrtak

Udineze – Juventus 2:1 (0:1)

/Nestorovski 52, Fofana 90+2 – De Liht 42/

Lacio - Kaljari 2:1 (0:1)

/Milinković Savić 47, Imobile 60 - Simeone 45/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Sergej konačno pokrenuo Lacio! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Jul.2020

Sjajan gol srpskog reprezentativca, Lacio na kraju stigao do preokreta...Ne računajući ovaj meč, Lacio je u prethodnih pet uzeo samo bod. Da je od mogućih 15 uzeo makar 9, danas bi bio prvi na tabeli...Danas je Lacio samo potvrdio Ligu šampiona naredne sezone i to posle preokreta nad ekipom Kaljarija,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.