Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2020, 14:53

Juveova deveta simfonija u Udinama, Inzagijeva 200. klupa u Laciju

Sve je spremno za proslavu devetog uzastopnog skudeta Juventusa u Udinama. Bjankonerima je potrebna pobeda da zatvore sve račune u Seriji A tri kola pre kraja prvenstva, baš kao što su Laciju neophodna tri boda protiv Kaljarija za plasman u Ligu šampiona i izbegavanje psihodrame u poslednjih 270 minuta šampionata, s obzirom na to da se Roma približila na osam bodova

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

UDINEZE - JUVENTUS

Juventus oseća >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << miris novog skudeta, na istom stadionu gde je slavio, po priznanju samih navijača Juventusa, najslađu titulu prvaka Italije, osvojenu 2002. godine, čuvenog 5. maja u triler završnici sa Interom. Mauricio Sari je na jučerašnjoj konferenciji za novinare pokušao da poravna račune sa novinarima koji, po njegovom mišljenju, nisu bili korektni prema njemu i njegovom radu.

Večeras protiv Udinezea koji još uvek nije obezbedio opstanak Sari ne želi ništa da rizikuje i na stadionu Friuli ćemo videti najjaču moguću postavu Bjankonera, imajući u vidu da je Bonuči suspendovan zbog kartona, a Iguain, Kjelini, De Šiljo i Kedira su povređeni.

Umesto Bonučija će igrati Rugani pošto je Demiral još uvek rovit. Treba napomenuti i da De Liht igra sa povređenim ramenom. Na sredini terena bi trebalo da vidimo trojku Bentankur, Pjanić, Rabio dok se u špic napada vraća Bernardeski posle izdržane suspenzije.

Kristijano Ronaldo opsesivno juri sve moguće rekorde i večeras će imati nekoliko dodatnih motiva da se upiše u listu strelaca. Osim što može da dostinge Gerda Milera na listi strelaca svih vremena, na kvoti od 735 golova, dovoljan mu je jedan gol, CR7 će biti pozvan da odgovori na učinak Čira Imobilea budući da će golgeter Lacija igrati ranije protiv Kaljarija. Njih dvojica dele prvo mesto na listi strelaca, četiri kola pre kraja prvenstva, sa 30 golova.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trener Udinezea Luka Goti se uzda u svog golmana Musu, najboljeg fudbalera De Paula i Kevina Lazanju koji je proradio u nastavku sezone da iščupa barem bod protiv Stare dame. Udineze je poslednji put pobedio Juve u Udinama pre deset godina i teško je poverovati da bi to mogao da učini večeras budući da od januara nisu uspeli da osvoje tri boda na svom terenu.

UDINEZE (3-5-2): MUSO; EKONG, NUJTINK, SAMIR; TER AVEST, LARSEN, DE PAUL, FOFANA, SEMA; OKAKA, LAZANJA.

JUVENTUS (4-3-3): ŠČENSNI; KVADRADO, DE LIHT, RUGANI, ALEKS SANDRO; BENTANKUR, PJANIĆ, RABIO; BERNARDESKI, DIBALA, RONALDO.

LACIO – KALJARI

Lacio već pet kola ne zna za pobedu. Inzagijevi igrači su se poslednji put radovali trijumfu protiv Torina u prvoj italijanskoj prestonici, zatim su stigle povrede i porazi i san o skudetu je ispario. Jučerašnji remi Intera, dobra igra Lacija protiv Juvea, oporavak par fudbalera od povrede, kao i raspored Nebeskoplavih do kraja sezone rasplamsao je nadu Inzagija i njegovih igrača da mogu da stignu do drugog mesta. Ako je tačno da za Kontea drugo mesto ne znači ništa, sledeći maksimu Enca Ferarija o drugom kao prvom među gubitnicima, za Lacio bi vicešampionska titula imala poseban ukus i značaj.

Simone Inzagi večeras dostiže lep jubilej: 200 utakmica na klupi Lacija. Do kraja prvenstva će postati i nadugovečniji trener rimskog kluba u njegovoj vekovnoj istoriji, ostavljajući iza sebe Dina Zofa koji je kolekcionirao 202 nebeskoplave klupe. Inzagi nije nikada izgubio od Kaljarija u svojoj trenerskoj karijeri.

Laciju je neophodna pobeda nad Kaljarijem da bi tri kola pre kraja prvenstva obezbedio plasman u Ligu šampiona. Drugi cilj Lacija je da pomogne Čiru Imobileu da osvoji titulu najboljeg strelca Italije, obori rekord Iguaina od 36 golova i što da ne, osvoji Zlatnu kopačku ispred nosa Roberta Levandovskog. Dodatni motiv za Imobilea i Lacija je što su im rivali Kristijano Ronaldo i Juventus. Podsetimo, Čiro je već ušao u istoriju Lacija kao prvi igrač koji je postigao 30 golova u Seriji A u jednoj sezoni.

U poslednja 24 časa su stigle, konačno, i dobre vesti za Lotitovu ekipu: Luis Alberto se oporavio od povrede i biće na terenu od starta meča. Korea i Marušić su takođe ozdravili ali će oni, zbog predostrožnosti, početi meč na klupi. Podsetimo u redovima Lacija i dalje nedostaju povređeni Lulić, Lejva i Radu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kaljari od 2009. Godine ne uspeva da odnese tri boda na Sardiniju sa Olimpika kada igra protiv Lacija. Sardi nemaju posebnih motiva pred večerašnjih duel osim da pokažu odanost i privrženost treneru Valteru Zengi. Od načina na koji će zatvoriti sezonu zavisi da li će biti potvrđen na klupi Kaljarija u sledećoj sezoni ili ne.

Zenga ni večeras neće moći da računa na Najngolana, Luku Pelegrinija, Olivu (povređeni) i Karbonija koji je suspendovan zbog kartona.

LACIO (3-5-2): STRAKOŠA; PATRIK, LUIZ FELIPE, AČERBI; LACARI, MILINKOVIĆ, PAROLO, LUIS ALBERTO, DŽONI; KAISEDO, IMOBILE.

KALJARI (3-5-2): KRANJO; VALUKIEVIČ, ČEPITELI, PIZAKANE; MATIELO, NANDEZ, ROG, JONITA, LIKOJANIS; ŽOAO PEDRO, SIMEONE

Piše: Željko Pantelić

SERIJA A – 35. KOLO

Utorak

Atalanta - Bolonja 1:0 (0:0)

/Murijel 61/

Sasuolo - Milan 1:2 (1:2)

/Kaputo 42 penal - Ibrahimović 20, 45+2/

Sreda

Parma - Napoli 2:1 (1:0)

/Kaprari 45+3p, Kuluševski 87 - Insinje 54p/

Inter - Fjorentina 0:0

Leće - Breša 3:1 (2:0)

/Lapadula 22, 32, Sponara 70 - Desena 63/

Sampdorija - Đenova 1:2 (1:1)

/Gabijadini 32 - Krišito 22 penal, Lerager 72/

SPAL - Roma 1:6 (1:2)

/Ćeri 24 - Kalinić 10, Perez 38, Kolarov 47, Peres 52, 75, Zaniolo 90+1/

Torino - Verona 1:1 (0:0)

/Zaza 67 - Borini 56 penal/

Četvrtak

19.30: (5,70) Udineze (4,00) Juventus (1,60)

21.45: (1,45) Lacio (4,50) Kaljari (7,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sergejeva bomba za špice i magični Imobile - Lacio overio Ligu šampiona (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2020

Fantastičan pogodak srpskog reprezentativca protiv Kaljarija - 2:1..Laciju je bila neophodna pobeda nad Kaljarijem da bi tri kola pre kraja prvenstva obezbedio plasman u Ligu šampiona sledeće sezone. U isto vreme Simone Inzagi je protiv Kaljarija slavio 200. put kako vodi Nebeskoplave sa klupe. Sve...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.