Sereni istorijsko finale i trofej na AO!

Izvor: B92, 28.Jan.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sereni istorijsko finale i trofej na AO!

Amerikanka Serena Vilijams osvojila je Australijan open pobedom nad svojom sestrom Venus sa 6:4, 6:4.

Ona je sada došla do rekordne 23. grend slem titule, a svoje sedme u Melburnu. Vilijamsova je tako prestigla legendarnu Štefi Graf i izdvojila se na prvom mestu po broju osvojenih turnira na četiri najveća takmičenja u open eri, dok u generalnom poretku Margaret Kort ima trofej više.

Serena i Venus Vilijams su do sada jednom igrale u finalu Australijan opena, 2003. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, kada je pobedila mlađa sestra, Serena.

U prva četiri gema meča odigrana su četiri brejka. Viđeno je dosta grešaka na obe strane. U nastavku su i jedna i druga bile sigurne na svoj servis, da bi Serena uspela potom da se "odlepi" osvajanjem tri uzastopna gema i mirnijim privođenjem kraju prvog seta koji je dobila sa 6:4.

Drugačija situacija u drugom setu, nije bilo brejka u prva četiri gema, ali je Venus propustila tri prilike u trećem.

U nastavku sigurni servis gemovi na obe strane, ali je prva popustila Venus u osmom gemu, pa Serena pravi brejk iz trećeg pokušaja. Prvu priliku da dođe do trijumfa propustila je u devetom gemu, nije se predavala Venus ni u nastavku, viđeno je nekoliko straktivnih poena, koje je publika ispratila ovacijama.

Meč loptu imala je Serena u 10. gemu, iskoristila je i pobedom posle 84 minuta ušla u istoriju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AO: Serena bolja od Venus za novu titulu u Melburnu i ispisivanje istorije ‘Open ere’ (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 28.Jan.2017

U finalu Australijan opena Serena Vilijams je pobedila svoju sestru Venus i osvojila turnir, oborivši rekord Nemice Štefi Graf.. . Serena Vilijams osvojila je sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, a ukupno svoj 23. Gren Slem čime je oborila rekord koji je do sada držala Štefi Graf. Ispred...

Nastavak na HotSport.rs...

(VIDEO) SERENA ISPISALA ISTORIJU: Vilijams osvojila Australijan open i uradila što niko nije pre nje

Izvor: Kurir, 28.Jan.2017

...Serena Vilijams je tako osvojila 23 grend slem titulu u karijeri i postavila novi rekord Open ere, prestigavši legendarnu Štefi Graf..To je bio deveti put da sestre Vilijams igraju u finalu nekog grend slem turnira a Serena je pobedila sedmi put..One su danas prvi put od 2003 godine igrale u finalu...

Nastavak na Kurir...

AO: Niko kao Serena, preko sestre do REKORDNE Gren slem titule (VIDEO+GALERIJA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2017

Posle ovog meča Serena povela sa 17:11 u međusobnim okršajima. Zahvaljujući ovom trijumfu, ponovo je na prvom mestu WTA liste...Serena Vilijams je ponovo osvojila Australijan open, sedmi put u karijeri. U finalu prvog Gren slema u sezoni, Serena je posle sat i 24 minuta pobedila stariju sestru Venus...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.