ISTORIJA - Serenina 23. Gren Slem titula! (foto)

Izvor: Sportske.net, 28.Jan.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJA - Serenina 23. Gren Slem titula! (foto)

Konačno je nadmašena i legendarna Štefi Graf, Amerikanka danas osvojila Australijan Open, svoju 23. Gren Slem titulu!

Serena Vilijams osvojila je svoj sedmi trofej na Australijan Openu, ukupno 23. Gren Slem titulu, rekordnu u ''Open eri''!

Tridesetpetogodišnja Amerikanka danas je u finalu savladala svoju godinu dana stariju sestru Venus u dva seta, rezultatom 6:4 i 6:4 i ujedno pretekla Štefi Graf po broju osvojenih Gren Slem titula.

Današnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << finale trajalo je nepunih sat i po, a uvodni deo meča obeležila je serija brejkova na obe strane. Tek u petom gemu, Venus je prekunula tu seriju, osvajanjem prvog gema na svoj servis. Povela je tada sa 3:2, ali onda sledi Serenin niz od tri zaredom osvojena gema, ključan za ishod ovog seta.

U drugom, igralo se gem za gem, i jedna i druga su bile mnogo sigurnije u svojim servis-gemovima, a presudan je bio sedmi gem, kada je Serena napravila jedini brejk u ovom setu i tu prednost održala do kraja.

Venus je tako ostala na sedam Gren Slem titula - pet trofeja na Vimbldonu i dva na US Openu, a titula u Melburnu ostaće joj i dalje neostvareni san...

--

There was plenty at stake for Serena in the #AusOpen 2017 final. pic.twitter.com/LRx7Fl48uP

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 28, 2017

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AUSTRALIJAN OPEN: Evo šta je Serena Vilijams izjavila o sestrinskom RIVALITETU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2017

Starija Vilijamsova osvojila 23. gren slem titulu u karijeri i prestigla Štefi Graf...Američka teniserka, Serena Vilijams (35), nije krila sreću i zadovoljstvo posle trijumfa na Australijan openu i velike zasluge pripisala starijoj sestri Venus, sa kojom je igrala u finalu u Melburnu (6:4, 6:4)...AO:...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.