AO: Niko kao Serena, preko sestre do REKORDNE Gren slem titule (VIDEO+GALERIJA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2017, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Niko kao Serena, preko sestre do REKORDNE Gren slem titule (VIDEO+GALERIJA)

Posle ovog meča Serena povela sa 17:11 u međusobnim okršajima. Zahvaljujući ovom trijumfu, ponovo je na prvom mestu WTA liste.

Serena Vilijams je ponovo osvojila Australijan open, sedmi put u karijeri. U finalu prvog Gren slema u sezoni, Serena je posle sat i 24 minuta pobedila stariju sestru Venus rezultatom 2:0 (6:4, 6:4) i tako došla do 23. titule u singlu na najznačajnijim turnirima. Ako se gleda Open era, Serena je najuspešnija po broju Gren slem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << titula, pošto je prestigla legendarnu Štefi Graf. Ako se uzmu u obzir i ženski i mešani dubl, onda je to 39. titula na Gren slemovima. Zahvaljujući ovom trijumfu, Serena je ponovo na prvom mestu WTA liste.

Serena Williams: Over two decades of dominance 👑 pic.twitter.com/O6jvcnxxVG

— Bleacher Report (@BleacherReport) January 28, 2017

Početak meča bio je veoma zanimljiv pošto su viđena čak četiri brejka u uvodna četiri gema. A da je bilo napetosti svedoči i reket koji je stradao u Sereninom naletu besa.

Court = 1, Racquet = 0 #Serena vs #Venus #AusOpen pic.twitter.com/If59ZX0bYD

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 28, 2017

Međutim, za ishod prve deonice ključan je sedmi gem, kada je Serena povela sa 4:3. Posle brejka, samo je održavala prednost za konačnih 6:4.

First set 👉 @SerenaWilliams!

Takes the opening set vs Venus 6-4! #AusOpen pic.twitter.com/menyCXrXGG

— WTA (@WTA) January 28, 2017

Posle uvodnih 1:1, Serena je u trećem gemu imala čak tri brejk lopte, ali se Venus izvukla i povela sa 2:1. Ključni brejk ponovo je viđen u sedmom gemu, kada je Serena povela sa 4:3. U desetom gemu, mlađa sestra je servirala za titulu. Posle prilično dugog poena, najdužeg do tada, Venus je povela sa 30:15 i publika se ponadala da će borba potrajati još. Izjednačila je Serena, a zatim i iskoristila prvu meč loptu.

Posle ovog meča Serena povela sa 17:11 u međusobnim okršajima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.