Izvor: HotSport.rs, 28.Jan.2017, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Serena bolja od Venus za novu titulu u Melburnu i ispisivanje istorije ‘Open ere’ (VIDEO)

U finalu Australijan opena Serena Vilijams je pobedila svoju sestru Venus i osvojila turnir, oborivši rekord Nemice Štefi Graf.

Serena Vilijams osvojila je sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, a ukupno svoj 23. Gren Slem čime je oborila rekord koji je do sada držala Štefi Graf. Ispred nje ostala je još samo Margaret Kort, ali je ona svoje titule uglavnom osvajala pre ‘Open ere’ i ima ih 24. Verovatno će brzo i ona biti skinuta sa trona.
U finalu ovogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << turnira u Melburnu Serena je savladala svoju sestru Venus sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, posle sat i 20 minuta igre na ‘Rod Lejver’ areni.
Iako je sama pre početka meča rekla da u ovom duelu će biti prezadovoljna bez obzira ko bude trijumfovao, od samog starta bila je agresivnija, ali i nervoznija, te je već jednom od uvodnih gemova stradao reket.
Court = 1, Racquet = 0 #Serena vs #Venus #AusOpen pic.twitter.com/If59ZX0bYD
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 28, 2017
Međutim, generalno gledano, Serena je zasluženo trijumfovala u ovom susretu, jer je dobijala ključne poene, servirala izuzetno dobro i, što je najbitnije, manje grešila od svoje sestre Venus.
Najbolje poene su dve sestre sačuvale za kraj, kada su igrale i do 24 razmene udaraca u jednom poenu, a već prva meč lopta je iskorićena u još jednom sjajnom ‘reliju’.
Slava je ponovo pripala mlađoj Vilijamsovoj, novoj rekorderki u ‘Open eri’, dok je za Venus ovo bilo 15. Gren Slem finale i osmi poraz, uz sedam titula.

The post AO: Serena bolja od Venus za novu titulu u Melburnu i ispisivanje istorije ‘Open ere’ (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Serena pobedila sestru za krunu Melburna

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2017

U finalu Australijan opena nije bilo po onoj poslovici: "Da se zna stariji". Mlađa od sestara Vilijams, Serena, pobedila je Venus - 2:0 (6:4, 6:4), za sat i 23 minuta igre...Najbolja teniserka svih vremena uspela je da slavi protiv 36-godišnje sestre, koja se opet vratila u svetski vrh, ali nedovoljno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Serena Vilijams osvojila sedmi AUS open, pretekla Štefi Graf

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2017

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je danas sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je u finalu pobedila stariju sestru Venus posle dva seta, 6:4, 6:4...Serena Vilijams je tako osvojila 23. grend slem titulu u karijeri i postavila novi rekord Open ere, prestigavši...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Spektakularno finale AO sestara Vilijams: Serena nije ”pustila” Venus, iako su mnogi to predviđali (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jan.2017

Serena Vilijams je pobednik Australijan opena za 2017. godinu! Druga teniserka sveta savladala je rođenu sestru Venus u finalu rezultatom 2:0 u setovima - 6:4, 6:4...Meč je trajao nešto manje od sat i po, a Serena je osovjila svoju sedmu titulu u Melburnu. Ukupno 23. na Gren slemu...Nasuprtot njoj,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Spirs i Kabalj osvojili trofej u mešovitom dublu

Izvor: RTS, 29.Jan.2017, 09:39

Američka teniserka Abigejl Spirs i Kolumbijac Huan Sebastijan Kabalj osvojili su titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u mešovitom dublu, pošto su u finalu pobedili indijsku teniserku Sanju Mirzu i Ivana Dodiga iz Hrvatske. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.