Senzacija, Meksikanac preoteo pojaseve, imamo novog šampiona teške kategorije!

Izvor: Sportske.net, 02.Jun.2019, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senzacija, Meksikanac preoteo pojaseve, imamo novog šampiona teške kategorije!

Endi Ruiz Džunior napravio ogromno iznenađenje u Njujorku, ostavio na podu dosadašnjeg šampiona i naneo mu prvi poraz u karijeri!

Pojasevi su ostali na podu, kao i Entoni Džošua. Veliko iznenađenje, možda i jedno od najvećih u ovoj deceniji, u "kraljevskoj" teškoj kategoriji, Ruiz Džunior je novi šampions sveta.

Meksikanac je napravio nešto što niko nije očekivao, postao je prvi bokser svoje zemlje koji drži titulu šampiona sveta, i to u WBA, WBO i IBF >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << verzijama.

Mnogi će ovaj poraz Džošue porediti sa onim kada je Baster Daglas nokautirao Tajsona, ali da ne preterujemo, Ruiz možda ne izgleda atletski kao šampion sveta, ali je sjajan bokser, pokazao je to protiv bivšeg olimpijskog pobednika, nokautom u sedmoj rundi.

Nisu se štedeli, Endi Ruiz Džunior je dobio četiri od šest rundi i na kraju sasvim zasluženo slavio u gotovo rasprodatom Medison Skver Gardenu, u neprijateljskoj atmosferi, gde su pristalice šampiona bile mnogo brojnije i glasnije.

Za Britanca ovo je prvi poraz u karijeri, postoji klauzula da može da traži novi meč sa sadašnjim šampionom, odnosno imaće šansu da vrati pojaseve.

Ali, Meksikanac je zasluženo novi vladar, on ima jedan poraz u karijeri, od Novozelanđanina Parkera u "gostima" pre tri godine, prešao je dug put od 2009. uspeo da dobije 33 borbe, od toga 32 nokautom. Dobio je šansu nakon suspenzije Džarela Milera i nakon što je Luiz Ortiz odbio dve borbe protiv Britanca.

Šansu je iskoristio, na Vembli će putovati kao šampion, još nije određen termin tog meča, ali svejedno, pokazao je sinoć da itekako zaslužuje titulu.

Andy Ruiz Jr has fulfilled his dream tonight by beating Anthony Joshua to become heavyweight champion of the world. #JoshuaRuiz 🥊pic.twitter.com/iAtxg8CsBD

— Samantha Moncada (@Samantha16188) 02. јун 2019.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

SENZACIJA: Džošua izgubio od "bucka"

Izvor: Mondo, 02.Jun.2019

Meksikanac Endi Ruis (29) koji je u ring sa do sinoć u profi ringu neporaženim Britancem ušao kao zamena za suspendovanog Džerela Milera, u sedmoj rundi nokautirao Entonija Džošuu dosadašnjeg šampiona sveta u WBA, WBO i IBF kategoriji!

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.