Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2021, 00:00

Savršeni Inter pojeo užasni Juventus! Izgleda da skudeto ide u Milano (VIDEO)

Konteova lekcija Pirlu

Onako kako je Inter večeras ’odradio’ Juventus, tako je Juventus prethodnih godina rutinski ’odrađivao’ rivale u derbijima i lomio šampionske trke. Ovo što je Inter večeras pružio liči na pravu šampionsku igru.

Antonio Konte je večeras očitao trenersku lekciju zelenom Andrei Pirlu i njegovom Juventusu. Inter je savršenom partijom slavio 2:0, učinio velikog rivala bezopasnim u većem delu meča i napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ogroman korak u borbi za skudeto.

Čini se da se titula posle devet godina seli iz Torina u Milano. Ostaje da vidimo u koji klub... Inter se večeras izjednačio na tabeli sa gradskim rivalom Milanom koji sutra gostuje Kaljariju bez pola tima. Juventus je na ozbiljnih sedam bodova iza. Doduše, uz utakmicu manje. Ali sa ovakvom igrom, nemaju mnogo razloga za optimizam.

Imao je Inter večeras i blagu početnu prednost jer je Konte u sastavu tima mogao da računa na praktično ceo tim. Sa druge strane, Pirlu su zbog povreda i korone nedostajali Aleks Sandro, Kvadrado, De Liht, a pogotovo Paolo Dibala. Jeste da je Argentinac ponekad nekonstantan i da ume da nestane na terenu, ali je isto tako umeo da potezom rešava derbije i da bude najjače oružje Juventusa. Ono što je očajni Morata večeras pružio u derbiju je sramota i nije ni do kolena Dibalinim najgorim izdanjima. A ni Kristijano Ronaldo se baš nije proslavio. Sve češće se dešava da Portugalac ne pravi prevagu u derbijima.

Meč je počeo opravdano poništenim golom Ronalda zbog ofsajda u kojem je bio Kjeza, da bi Arturo Vidal već u 12. minutu izabrao idealan momenat za prvi ligaški gol u dresu intera. Barela je savršeno centrirao iz slobodnjaka, a Vidal bio brži od Danila i glavom pogodio mrežu nekadašnjeg kluba. Nije se nešto preterano radovao...

Imao je Lautaro Martinez ubrzo zicer za 2:0 ali je promašio prazan gol posle odbijene lopte Ščensnog nakon šuta Lukakua. Potom je Ščensni još jednom zaustavio Lukakua u još boljoj prilici. Sve što je Juve uradio je bilo Ronaldovo silovanje šutevima sa distance. Bez neke posebne opasnosti...

Interov vezni red predvođen fenomenalnim Nikolom Barelom je pojeo Juventusove kreativce Rabioa i Remzija i zagopospodario sredinom terena, dok je Konte poučen nedavnom partijom protiv Milana našao lek za Federika Kjezu.

Nastavio je Barela maestralno da diriguje Interovom igrom, a onda i sam rešio utakmicu. Sjajno se iz drugog plana ubacio na dugu loptu štopera Bastonija, pobegao očajno postavljenoj Juventusovoj odbrani i zakucao loptu pod prečku Juventusovog gola.

Zakasnio je Pirlo sa izmenama, Juventus se nije probudio ni posle drugog primljenog gola niti je uspeo da stavi inter pod pritisak. Konteov tim je savršeno kontrolisao utakmicu, a sve što je Juve uradio do kraja je bio opasan pokušaj Kjeze koji je sjajnom intervencijom ukrotio Handanović.

Odavno Inter nije odigrao ovako dobru utakmicu i odavno Juventus nije delovao ovako bezopasno i nemoćno. Sve sluti na promenu vladara u italijanskom fudbalu.

SERIJA A - 18. KOLO

Petak

Lacio - Roma 3:0 (2:0)

/Imobile 14, Alberto 23, 67/

Subota

Bolonja - Verona 1:0 (1:0)

/Orsolini 19pen/

Torino - Specija 0:0

Sampdorija - Udineze 2:1 (0:0)

/Kandreva 67pen, Toregrosa 81 - De Paul 55/

Nedelja

Napoli - Fjorentina 6:0 (4:0)

/Insinje 5, 72 penal, Deme 36, Lozano 38, Zjelinski 45, Politano 89/

Krotone - Benevento 4:1 (2:0)

/Glika 4 autogol, Simi 29, 54, Vulić 64 - Falke 83/

Sasuolo - Parma 1:1 (0:1)

/Đuričić 90+4 - Kucka 37/

Atalanta - Đenova 0:0

Inter - Juventus 2:0 (1:0)

/Vidal 12, Barela 52/

Ponedeljak

20.45: (5,10) Kaljari (4,00) Milan (1,65)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.