Savić negira optužbe

Izvor: RTS, 04.Okt.2011, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić negira optužbe

Srpski teniser David Savić, koji je doživotno suspendovan zbog pokušaja nameštanja mečeva, odbacio je optužbe i najavio da će uložiti žalbu. Savić će uložiti žalbu Arbitražnom sudu za sport u Lozani. On je drugi teniser koji je doživotno suspendovan.

On je u pismu medijima naveo da mu je to iz "nepoznatog razloga" namestio "jedan od vodećih svetskih tenisera" sa kojim je bio blizak prijatelj kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << junior, ali nije kontaktirao 11 godina. Taj teniser optužio je Savića da ga je telefonom kontaktirao i tražio da za novac namesti jedan meč, što srpski teniser negira i navodi da je to "apsolutna neistina".

Savića je u subotu Arbitražna komisija za integritet suspendovala doživotno i kaznila sa 100.000 dolara zbog kršenja tri tačke međunarodnog sportskog antikorupcijskog programa.

Savić je najavio da će na odluku uložiti žalbu Arbitražnom sudu za sport u Lozani. On je u trenutku suspenzije bio 659. igrač sveta, a postao je drugi teniser koji je doživotno suspendovan. Austrijanac Danijel Kelerer bio je prvi teniser u istoriji koji je doživotno suspendovan zbog nameštanja mečeva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.