Izvor: MozzartSport.com, 10.Jun.2020, 12:11

Saša Obradović predstavljen: Deo sam istorije i svakog kamena ovde, Zvezda će igrati modernu košarku!

„Nisam defanzivan trener“, poručio mladi strateg

Saša Obradović je predstavljen na Malom Kalemegdanu. Odlični strateg je potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, uz opciju produžetka na još godinu dana.

Legendarni igrač crveno-belih emotivno je dočekao ovaj trenutak, ali je svestan da će emocije morati da ostavi po strani kako bi u potpunosti bio posvećen ostvarivanju očekivanih rezultata.

"Zahvaljujem se na ovakvoj poseti i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << podršci. Hvala gospodinu Čoviću, ovo je za mene poverenje i velika čast. Smatram se delom ove kuće, svakog ovog kamena, istorije Crvene zvezde. Smatram da sam kao igrač ovog kluba i ličnost zaslužio ovo. Spreman sam i psihički i fizički, za sve što nosi ovaj veliki klub. Hvala mom agentu Ražnatoviću, koji je takođe zaslužan što sam ovde. Svestan sam očekivanja navijača i ovog grba, nadam se da ću ih ispuniti", rekao je Obradović.

Navijači se nadaju atraktivnoj igri i rezultatima.

"Igraćemo agresivnu i modernu košarku, na oba dela terena. Nisam samo defanzivan trener, u koju me kategoriju često stavljaju, košarka se igra u oba pravca. Probaćemo da napravimo dobru ekipu za težak raspored koji se očekuje. Imam uverenja i obećanja da će klub to podržati, da predstavimo klub i Srbiju na najbolji mogući način".

Želja za saradnjom je postojala godinama unazad.

"To nije tajna, mi smo u nekiliko pokušaja probali da se to ostvari. Želja je postojala već jedno vreme, sada su se stvorili uslovi. Najbolji momenat za mene, nadam se i za Crvenu zvezdu".

Potom je usledilo razjašnjenje oko "otkupa" Obradovićevog ugovora u Monaku.

"Moram da priznam jednu stvar. Spekulisalo se o otkupu od Monaka. Ljudi koji su vlasnici kluba su meni mnogo značili u prošlosti. To je bio dogovor koji i dalje traje. Imao sam podršku. I oni su shvatili da je pravi trenutak. Nisam želeo da ostavim ljude koji su mi značili u odrastanju".

Sada kompletna javnost spekuliše oko tima koji će Zvezda imati u narednoj sezoni.

"Mislim da je rano da pričamo o tome. Razgovaramo kakve su mogućnosti svih igrača, na osnovu toga ćemo se i voditi. Ono što ja očekujem jeste da ćemo imati najbolji tim koji treba da predstavlja Crvenu zvezdu u najboljem svetlu. Sve su to spekulacije. Prvo treba da sagledam kompletnu sliku, ko je pod ugovorom, a ko ne. Projekat tima. Na kontu toga ćemo donositi odluke koji igrač je najvažniji, koje nacionalnosti, da bismo napravili rezultat. Radujem se što sam deo ovoga. Cilj je da se što više igrača uključi u rotaciju, role treba da se znaju. Neće svi biti zadovoljni, ali imamo cilj da pokažemo Zvezdu u najboljem svetlu".

Navijači će sasvim sigurno na sjajan način dočekati novog šefa struke.

"Postoji obostrano poštovanje, ljubav, pripadnost. Pokazao sam emocije, međutim, svi znamo da moj fokus ipak treba da bude na terenu, a ne na ono što se dešava oko mene. Fokus će biti pobede, a poraza nadam se da će biti malo. Igranje ovde, nošenje Zvezdinih boja, nikada nije bilo lako. Očekujem da ću se boriti na najbolji mogući način. Očekivanja su svuda bila velika, ali ovo nema samo profesionalni značaj, već i emotivni", zaključio je Obradović.

U stručnom štabu novog Zvezdinog šefa struke biće stari saradnici. Mikica Bogićević, dugogodišnji Obradovićev čovek od poverenja, zatim Duci Marković, takođe dugo kondicioni trener, dok će sa Bogdanom Karačićem ovo biti druga sezona. Saradnja je počela u Lokomotivi.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.