Izvor: MozzartSport.com, 06.Sep.2020, 23:45

Saopštenje US Opena: Novaku novčana kazna od 250.000 dolara i oduzimanje bodova

Oglasili se domaćini

Organizatori US Opena, Američka teniska asocijacija (USTA) su se večeras oglasili zvaničnim saopštenjem posle diskvalifikacije Novaka Đokovića u osmini finala Grend slema u Nujorku.

Amerikanci su poručili da Novaka čeka i novčana kazna.

“U skladu sa Grend slem pravilnikom, prateći radnju namernog udaranja lopte na opasan ili nesmotren način na terenu ili udaranja lopte sa nemarnim zanemarivanjem posledica, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sudija US Opena je odlučio da diskvalifikuje Novaka Đokovića.

Zbog toga će on izgubiti sve poene zarađene na US Openu i biće kažnjen oduzimanjem novčane nagrade na turniru, pored drugih novčanih kazni izrečenih u vezi sa ovim incidentom”, navodi se u saopštenju.

Ipak, suština je da Novak na ATP lestvici neće izubiti nikakve bodove jer ih nije ni osvojio. On je propšle godine eliminisan u osmini finala i sada je samo ponovio taj rezultat pa nema šta da izgubi. Što se novca tiče, tu je već drugačija situacija jer će izgubiti 250.000 dolara koje je zaradio plasmanom do osmine finala.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.