SPORTSKI DIREKTOR NAŠEG ČUVENOG KLUBA UHAPŠEN SA KAVČANIMA! Petković pao zbog šverca 115 kg kokaina

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 18:37

SPORTSKI DIREKTOR NAŠEG ČUVENOG KLUBA UHAPŠEN SA KAVČANIMA! Petković pao zbog šverca 115 kg kokaina

Bivši fudbaler i reprezentativac Dušan Petković uhapšen je u Amsterdamu u sklopu akcije u kojoj je zaplenjeno 115 kilograma kokaina vrednog 11 miliona evra, a ubrzo je pušten.

Petković je završio iza rešetaka zajedno sa svojim pastorkom Damjanom Roganovićem, pripadnikom "kavačkog klana".

Damjanov otac je bio Milan Roganović Rogo i član klana Amerika, a ubijen je 1997. godine na Senjaku.

Dušanov otac je bio proslavljeni fudbaler i selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ilija Petković, koji je preminuo 2020. godine.

Ilija je bio legenda OFK Beograda, ali i srpskog i jugoslovenskog fudbala. Sin Dušan, koji je rođen 1974. u Beogradu, krenuo je očevim stopama, ali nije dostigao njegove visine.

Petković "junior" je, naravno, prošao fudbalsku školu OFK Beograda, a za prvi tim je igrao od 1992. do 2006. u četiri mandata. U međuvremenu je bio u inostranstvu, gde je nosio dresove španske Majorke, japanske Jokohame, nemačkih Volfsburga i Nirnberga, kao i ruskih klubova Spartak i Saturn.

Dušan je u žižu javnosti dospeo 2006. godine kada je podigao veliku buru.

Naime, njegov otac Ilija, koji je bio selektor reprezentacije tadašnje države Srbije i Crne Gore, odlučio je da sina uvrsti na spisak učesnika Svetskog prvenstva u Nemačkoj! Javnost nije blagonaklono gledala na potez starijeg Petkovića, te se digla velika prašina.

Dušan je ipak otputovao u Nemačku, ali je brzo napustio reprezentaciju.

- Nisam bio pekar, pa da me je Ilija slučajno poveo. Igrao sam standardno u svim klubovima, dobijao najviše ocene u Nemačkoj, Rusiji i Japanu. Kada sam se borio za titulu prvaka Japana s Jokohamom, tada je Piksi bio peti-šesti s Nagojom. Deset dana sam dominirao u Austriji na pripremama pre puta u Nemačku - rekao je svojevremeno Dušan Petković i dodao:

- Znao sam da neću da igram, znao sam da se sprema teren da se ćaletu i meni stavi etiketa glavnih krivaca što me je pozvao. Odlučio sam da napustim reprezentaciju posle četiri-pet dana, samo sam čekao trenutak da svima dokažem da sam mnogo bolji od velike većine. Da mogu da im zapušim usta i odem.

Dušan Petković se nedavno vratio u OFK Beograd i preuzeo funkciju sportskog direktora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.