Mediji: Uhapšen srpski fudbaler; povezan sa švercom kokaina?

Izvor: B92, 29.Nov.2022, 16:38

Mediji: Uhapšen srpski fudbaler; povezan sa švercom kokaina?

Damjan Roganović i Dušan Petković uhapšeni su u Amsterdamu kao članovi OKG zbog 115 kilograma kokaina.

Kako saznaje Blic, uhapšeni Petković sin je pokojnog Iliije Petkovića bivšeg fudbalera i selektora.

Otac osumnjičenog Petkovića bio je čuveni Ilija Petković (1945 - 2020), slavni jugoslovenski fudbaler i selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore na Mundijalu 2006. godine u Nemačkoj, na koji je stariji Petković vodio i svog sina kao reprezentativca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Podsetimo, oni su uhapšeni u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, BIA, MUP, nadležnih javnih tužilaštava Belgije i Holandije, Evropola i Evrodžasta uhapšeno je osam osoba i zaplenjeno ukupno 115 kilograma opojne droge kokain.

U akciji kojom je rukovodilo srpsko Tužilaštvo, slobode je lišeno osam lica, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni se sumnjiče za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine opojne droge kokain u luku Roterdam i dalje transport ove opojne droge do belgijskog grada Arlon, gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Holandije i Luksemburga, ukupno zaplenjeno 115 kilograma te droge.

Ova organizovana kriminalna grupa, koju čine "Vračarac“ N.V, D.R. - pripadnik tzv. "kavačkog klana", V.V, S.K, S.Ð, F.L.A, L.K, K.R, I.G, J.V. i Ð.S.D., je koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča, najpre kupovala takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršila zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon, u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom.

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji ukupno su pronađene 22 betonske ploče, od čega je u svakoj ploči bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MEDIJI PRENOSE: SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN ZBOG ŠVERCA 115 KG KOKAINA! Otac mu bio selektor Srbije?

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022

Međunarodna akcija...Dvojica muškaraca privedena su u Amsterdamu kao članovi OKG zbog 115 kilograma kokaina. Prema pisanju Blica, jedan od njh je sin bivšeg selektora Srbije...Podsetimo, oni su privedeni u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, BIA, MUP,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Fudbaler uhapšen zbog šverca 115 kg kokaina je sin Ilije Petkovića!

Izvor: Luftika.rs, 29.Nov.2022

Otac osumnjičenog Petkovića bio je čuveni Ilija Petković (1945 – 2020), slavni jugoslovenski fudbaler i selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore na Mundijalu 2006. godine u Nemačkoj, na koji je stariji Petković vodio i svog sina kao reprezentativca, prenosi Blic.. Podsetimo, oni su...

Nastavak na Luftika.rs...

JEDAN SIN PROSLAVLJENOG SELEKTORA, DRUGI KRIMINALCA Ko su uhapšeni muškarci osumnjičeni za šverc 115 kilograma? KRILI DROGU U BETONSKIM PLOČAMA

Izvor: Blic, 29.Nov.2022

Damjan Roganović i Dušan Petković uhapšeni su zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koja je švercovala 115 kilograma kokaina. Droga je pronađena u Belgiji, a kriminalni klan ju je krio u betonskim pločama. Imena dvojca iz Srbije posebno su interesantna jer je jedan sin ubijenog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.