Rolan Garos: Novak servira za set

Izvor: RTS, 08.Jun.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolan Garos: Novak servira za set

Đoković - Nadal 5:3, prvi set. Kakav god bio ishod, današnje finale Rolan Garosa biće upamćeno u istoriji tenisa. Dva najbolja igrača sveta, Rafael Nadal i Novak Đoković, u direktnom duelu odlučuju o posedovanju trofeja i o prvom mestu na rang listi. Meč na centralnom terenu Filip Šatrije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << počeo je u 15.15 časova, direktan preno sje na našem Prvom programu. Internet portal uživo prati kretanje rezultata.

15.50 - Đoković napad aservis protivnika. Osvaja prva dva poena, 0:30. Zatim dolazi do dve vezane brejk šanse. Nadal uspeva da se izbuče, 40:40. Naš teniser osvaja i treću brejk šansu. Koristi je, 5:3  

15.42 - Sada Nadal preti, 15:30, potom stiže i do izjednačenja 40:40. Međutim, Novak ne da svoj servis, 4:3.

15.31 - Đoković propušta prvu priliku da stigne do brej šanse. Pri rezultatu 30:30 na servis protivnika lopticu šalje u mrežu. U nastavku Španac osvaja svoj servis.

15.24 - "Opipavanje pulsa". Početak meča bez brejk prilika, oba tenisera sigurna na svoj servis, polako se borba rasplamsava. Viđen je i prvi poen sa dužom razmenom, ohrabrujuće, pripao je Novaku. Posle tri gema naš teniser vodi sa 2:1.

15.17 - Bez problema Novak osvaja svoj uvodni servis.

15.14 - Počeo je meč. Prvi je na servisu Novak Đoković.

15.02 - Igrači su na terenu. Nakon zagrevanja očekuje se početak spektakla.

14.45 - Iščekuje se izlazak Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na Filip Šartije. 

14.24 - Kineske teniserke Se Šuvei i Pen Šuai osvojile su Otvoreno prvenstvo Francuske, pošto su u finalu pobedile italijanski dubl Sara Erani/Roberta Vinči sa 2:0, po setovima 6:4, 6:1.  

Finalni duel na Rolan Garosu biće 41 međusobni meč Đokovića i Nadala, a Španac vodi sa 22:19 u pobedama.

Teško je odrediti kojem teniseru je današnji susret značajniji u karijeri, što je dodatni psihološki pritisak pred početak meča.

Osvajanjem finala Đoković bi jednom pobedom u svoju tenisku biografiju upisao niz značajnih rezultata. Došao bi do prvog trofeja na gren slemu u Parizu, ujedno bi se vratio na prvo mesto ATP rang liste tenisera, a ostvario bi i svoju pevu pobedu nad Rafaelom Nadalom u Rolan Garosu.

Na drugoj strani, Rafael Nadal nastojeći da ostane na samo jednom porazu na Rolan Garosu u dosadašnjoj karijeri, brani poziciju prvog tenisera sveta i očekuje deveti trofej na pariskoj šljaci.

Prošle godine na turniru, Nadal je savladao Đokovića u polufinalu posle velike borbe i pet setova. Da li je ovo prilika za revanš!?

Saznaćemo u direktnom prenosu od 14.45 na Prvom programu RTS-a.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rolan Garos: Brejk prednosti za Nadala

Izvor: RTS, 08.Jun.2014

Đoković - Nadal 1:2 (6:3, 5:7, 2:6, 2:4). Kakav god bio ishod, današnje finale Rolan Garosa biće upamćeno u istoriji tenisa. Dva najbolja igrača sveta, Rafael Nadal i Novak Đoković, u direktnom duelu odlučuju o posedovanju trofeja i o prvom mestu na rang listi. Meč na centralnom terenu Filip...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.