Rodžers objasnio Sterlingu zašto mora da produži ugovor: Liverpul je sila, ugledaj se na Džerarda (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Apr.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodžers objasnio Sterlingu zašto mora da produži ugovor: Liverpul je sila, ugledaj se na Džerarda (VIDEO)

„Ukoliko klub ne želi da ga proda neće ga ni prodati“, poruka je trenera Crvenih mladom napadaču posle odbijanja ponude za produžetkom saradnje

Nisam alav na novac, nego hoću da osvajam trofeje. Tako je Rahim Sterling (20) opisao odluku da odbije 135.000 evra nedeljno vredan ugvor koji su pred njega stavili čelnici Liverpula, zbog čega među navijačima Crvenih podilazi jeza i već nevoljno vrte glavom, strahujući da će i ovog leta ostati bez još jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << napadača.

Mada, s druge strane, trener Brendan Rodžers uverava da je klub sa Enfilda dovoljno jak da sačuva engleskog reprezentativca, uprkos tome što u redu za njegov potpis stoje Real Madrid, Mančester Siti, Arsenal, Čelsi...

Potpuno sam opušten po pitanju Sterlingovog statusa. Rekao je da mu je ambicija da osvaja trofeje i da bude uspešan, što se u potpunosti podudara sa onim što mi radimo. Ovo je Liverpul, jedan od najvećih klubova na svetu i trebalo bi da mu je čast što nosi naš dres. On shvata to, kao i činjenicu da su mu do kraja ugovora ostale dve i po godine. Sterling ne ide nikud ovog leta, a mi ćemo se postarati da bude što je moguće bolji igrač“, rekao je Rodžers.

Mada, čak i da pristane na potpis novog ugovora pitanje je da li će biti dovoljno da hitronogi krilni napadač ostane u Liverpulu, imajući u vidu činjenicu da je Luis Suarez, na primer, samo šest meseci posle produžetka saradnje odjezdio za Barselonu.

Liverpul je fudbalska sila, a vlasnici su jasno poručili da nam novac nije problem. Ukoliko klub ne želi da ga proda neće ga ni prodati. Ukoliko nas neko napusti, Rahim ili neki drugi fudbaler, biće to isključivo u interesu kluba. Sve je to, ipak, na dugom štapu“.



Otkako su počela neslaganja između uprave kluba, Sterlinga i njegovih zastupnika po pitanju novog ugovora uiočljivo je da je Brendan Rodžers promenio Rahimu poziciju, pomerivši ga sa pozicije napadača na mesto u veznom redu. I to na krilo.

„On je mlad i talentovan igrač koji još mora da se razvija, ali je dosta napredovao u minuloj godini i zato što je član Liverpula. Ja biram najbolji tim u datom trenutku i siguran sam da Sterling shvata da mu je potrebno da što više igra. Trebalo bi da se ugleda na Stivena Džerarda u njegovim godinama, sećam se da je sadašnji kapiten igrao i kao krilo, desni bek, pa se selio na levu stranu, bio klasična „desetka“, ponekad i napadač. Zato i Sterling mora da shvati da u Liverpulu dobija priliku kakvu nema baš dosta klinaca u svetu fudbala“, jasan je Rodžers.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.