Reprezentaciji Srbije novo zlato i rekord u parastreljaštvu, Ristiću srebro

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reprezentaciji Srbije novo zlato i rekord u parastreljaštvu, Ristiću srebro

Reprezentacija Srbije u parastreljaštvu odbranila je titulu ekipnog šampiona sveta u Sidneju u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava. 

Ekipa u sastavu Dragan Ristić, Dejan Jokić i Zdravko Savanović do treće uzastopne zlatne medelje došla je uz novi svetski rekord od 1.907,3 kruga, što je za 0,9 krugova bolji rezultat od dosadašnjeg rekorda Velike Britanije.

Srpski trio je prošle godine najbolji na svetu bio na takmičenju u Južnoj Koreji, kao i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropi u Beogradu.

Srbija je u Sidneju osvojila još dva odličja, Živko Papaz je osvojio srebro u gađanju malokalibarskim pištoljem na 25-metarskom strelištu, kao i Dragan Ristić u disciplini vazdušna puška. Ovo je drugo srebro za srpski tim na planetarnom takmičenju.

Udovičić čestitao Ristiću 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskom reprezentativcu u parastreljaštvu Draganu Ristiću osvajanje srebrne medalje u disciplini R5 vazdušna puška, klasa SH2, na Svetskom prvenstvu u Sidneju.

"Dragane, hvala ti što si još jedanput Srbiju učinio ponosnom i dokazao da smo mi zemlja vrhunskog svetskog parastreljaštva! Tvoja volja, pobednička energija i šampionska nepokolebljivost su za primer. Čestitam ti svetsku vicešampionsku titulu, kao i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije", naveo je Udovičić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbiji novo zlato i rekord u ekipnoj konkurenciji

Izvor: RTS, 15.Okt.2019

Reprezentacija Srbije u parastreljaštvu odbranila je titulu ekipnog šampiona sveta u Sidneju u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava. . Ekipa u sastavu Dragan Ristić, Dejan Jokić i Zdravko Savanović do treće...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.