Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2020, 15:59

Reči Tomaša Rosickog: Kanga igrač za Lige petice, ali zbog mana ga niko nije hteo

"Verovao sam da će ga posle nas kao slobodno igrača uzeti neki jači klub, ili neki osrednji tim iz jačih liga, jer ne bi koštao ništa. Međutim, on se posle Rusije, Srbije i Češke vratio nazad u Srbiju. Niko drugi osim klubova iz tih zemalja žele takvog igrača", kaže sportski direktor Sparte

Ustala je zvezdaška javnost na noge i gromoglasno pozdravila povratak Gelora Kange na stadion Rajko Mitić. Vezista iz Gabona polako se navikava na sistem Dejana Stankovića i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u klubu se nadaju da bi do početka kvalifikacija za Ligu šampiona mogao da bude u kombinaciji za tim.

Kanga se u Beograd javio pomalo neočekivano, pošto mu je propao transfer u Trabzon, a u praškoj Sparti mu je istekao ugovor i bio je slobodan u izboru nove sredine. Na portalu MOZZART Sport ste ekskluzivno mogli da pročitate sve detalje uslova koje je Crvena zvezda dala Kangi kako bi ekspresno završila transfer, dok u Pragu na jednoipogodišnji njegov boravak gledaju s pomešanim osećanjima.

Tako se bar može zaključiti iz reči sportskog direktora Sparte i legendarnog češkog veziste Tomaša Rosickog. On je, naime, u podužem razgovoru za češke medije do najsitnijih detalja secirao Kangin boravak u Sparti i objasnio zašto se radi o “fantastičnom igraču, koji ipak ne može da igra u najjačim ligama“.

“Kangin boravak u Sparti bih podelio u dva dela, a to je pre i posle korone. Do uvođenja pandemije virusa korona Kanga je zaista radio apsolutno sve što se od njega tražilo i očekivalo. Voleli bismo da i dalje imamo takvog igrača na Letni, ali disciplinovanog na i van terena“, priča Rosicki.

Međutim, u tekstu se navodi da klub jednostavno nije mogao da zaboravi neke ranije Kangine ispade. Kanga jeste pokazivao znake želje da ostane, ali je izgubio poštovanje, kako Rosicki tvrdi, upravo zbog njegovih “bubica“.

“Razmišljali smo o tome da mu ponudimo novi ugovor i bilo je vrlo jednostavno. Kada Kanga ima svoj dan, on opravda svaki cent ugovora. Zbog toga smo došli na ideju da mu ponudimo ugovor na godinu dana, uz opciju da ga zadržimo još jednu sezonu posle toga“, otkriva Rosicki i nastavlja:

“Svi znamo da je Kanga fenomenalan igrač, inteligentan, kreativan, tehnički obučen savršeno. Ali, takođe ima mane koje to poništavaju. Pričali smo o tome sa trenerom i za nas je jedini način da Kanga ostane bio da probamo da sredimo tu negativnu stranu“.

Priče oko novog ugovora za Kangu podelile su češku fudbalsku javnost. Jedan deo je podržavao ideju sportskog sektora Sparte s jednogodišnjim ugovorom, dok je drugi ipak video njegovu fudbalsku veličinu i insistirala na tome da on dobije višegodišnji ugovor i platu kakvu zaslužuje.

“O njemu sam dosta razgovarao i sa prijateljima i oni su me pitali zašto ne bih dao Kangi trogodišnji ugovor i da ga onda prodamo ako ne bude išlo. Međutim, nije to tako lako, jer je on praktično bio igrač od kojeg ništa nismo mogli da zaradimo“, tvrdi nekadašnji igrač Arsenala i dodaje:

“Kangine mane su toliko velike da tokom njegovog boravka kod nas nismo dobili nijednu jedinu ponudu za njega. Samo su se dva arapska kluba raspitivala za njega, a onda se od zime u priču uključio Trabzon“.

Upravo iz tog razloga Sparta više nije želela da rizikuje ništa sa Kangom, niti je bilo namere da mu se ponudi višegodišnji ugovor s velikom platom. Rosicki je verovao da se Kanga ne bi isplatio klubu u slučaju da mu se ispune finansijske želje zajedno sa dužinom ugovora.

“Bili smo svesni da ne bismo mogli da ga prodamo u slučaju da se vrati na staro. Njegove mane jednostavno obeshrabruju druge klubove da ga uzmu. Verovao sam da će ga posle nas kao slobodno igrača uzeti neki jači klub, ili neki osrednji tim iz jačih liga, jer ne bi koštao ništa. Međutim, on se posle Rusije, Srbije i Češke vratio nazad u Srbiju. Niko drugi osim klubova iz tih zemalja žele takvog igrača. On ima kvalitet da igra u Ligama petica, zbog načina na koji razmišlja, svoje kreativnosti i inteligencije, ali to nije sve u savremenom fudbalu“.

Zato se Sparta tako lako oprostila od Kange.

“Nikakvo produženje saradnje mu nismo nudili. Ali, on je i pored toga radio jako dobro, nije imao problem ni sa jednim saigračem ili trenerima, oni su bili zadovoljni njim. Zbog toga smo nakratko počeli da razmišljamo da mu ipak pružimo šansu. Imao je mogućnost da ostane ovde, ali on je počeo da vrši pritisak preko društvenih mreža. Ako je zaista želeo da pokaže koliko mu je stalo do Sparte, on bi bio sada ovde. Ali, njega nije bilo briga za saigrače ili Spartu“.

Rosicki vidi Kangin odlazak kao priliku da se poradi na koheziji u timu i stvaranju bolje hemije.

“Sparta je prethodnih godina bila neuspešna jer nije bilo timskog duha. A to je esencija sporta. Ako se igrači ne drže zajedno, tim ne može da pobedi, nemate šansi. Sparta je bila skup individualaca u prošlosti, sposobna da dobije nekoga i sa 4:0, ali i da naniže poraze ili remije. Individualci su mogli da donesu jednu ili dve pobede, a tim donosi titule“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"Kangu niko nije hteo, a tehnički je potkovan za Lige petice"

Izvor: B92, 12.Avg.2020

Tomaš Rosicki, sportski direktor Sparte iz Praga, opširno je pričao o Geloru Kangi i tome zašto mu klub nije ponudio dugogodišnji ugovor...Proslavljeni češki fudbaler bio je gost podkasta "Spartanska novina" gde je u sitne detalje objasnio situacije Kange i Sparte..."Moramo podeliti boravak Kange...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.