Real i Barsa zakrvili zbog brazilske “desetke“ - ima 25 godina, Evropa ga “ne poznaje“, ali košta 60.000.000! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real i Barsa zakrvili zbog brazilske “desetke“ - ima 25 godina, Evropa ga “ne poznaje“, ali košta 60.000.000! (VIDEO)

Zamršeno vlasništvo prvi problem. Kao i činjenica da Lukas Lima još nema iskustvo igranja u evropskom fudbalu

"Nadam se da će Barselona uskoro dovesti Lukasa Limu. Igrač takvih kvaliteta zaslužuje da igra na Kamp Nou", rekao je as Barselone Nejmar, hvaleći saigrača iz reprezentacije Brazila Lukasa Limu posle gola za 1:1 u okršaju sa ljutim rivalima iz Argentine.

Bio je to Limin prvi gol u dresu Selekaa, ali mu je za njega bilo dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << samo 158 minuta na četiri utakmice za Brazil. Koliko pohvalno, toliko i zabrinjavajuće, jer se ipak radi o 25-godišnjem fudbaleru. Očekivalo bi se da on ima nešto više iskustva. Lima pritom do sada nije bio tema u bogatim evropskim krugovima.

Da li je moguće da je tako dobar, a da ga niko do sada nije primetio?

U Brazilu tvrde da jeste, a predstavnici velikana sa Starog kontinenta pohitali su da i sami provere. Prema informacijama uglednog I-Es-Pi-Ena madridski Real se oslonio na oštro oko Žuniora Kalafata, ali on nije imao sreće pošto je Lima posle odlične partije protiv Gaučosa u susretu sa Peruom odigrao samo dva minuta. Međutim, jasno je - Real je zainteresovan.

Problem je samo što je Limin ugovor, kao i Nejmarov ne tako davno, prilično komplikovan za evropske uslove poslovanja. Lima je samo 10 odsto igrač Santosa. Čak 80 procenata je u vlasništvu agencije Dojen menadžera Nelija Lukasa, još 10 odsto ima kompanija Kodor Soker. Santosu se baš i ne isplati da prodaju Lukasa Limu za siću. Stoga u klubu i ne pomišljaju da sednu za isti sto dok ne stigne ponuda od 60.000.000 evra. Za igrača od 25 godina bez evropskog iskustva? Veliki rizik. Iako Lima zaista izgleda kao fudbaler koji zna sa loptom. Ugovor sa Santosom mu ističe tek 31. decembra 2017. godine. Santosu se ne žuri.



(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.