Rašford i Čeh za istoriju, Hrvati neubedljivi (video)

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2016, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašford i Čeh za istoriju, Hrvati neubedljivi (video)

Reprezentacija Engleske ostvarila je drugu pobedu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a trijumf nad Australijom ostaće upamćen po debitantskom golu Markusa Rašforda koji je ispisao novu stranicu u istoriji "Gordog Albiona".

Širom Evrope u petak su na programu bile kontrolne utakmice koje su učesnici predstojećeg Evropskog prvenstva u Francuskoj igrali u sklopu priprema za predstojeću >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kontinentalnu smotru.

Ranije danas Slovačka je sa 3:1 savladala selekciju Gruzije u austrijskom gradu Vels, dok je pet utakmica odigrano u popodnevnom i večernjem terminu.

Najinteresantnije je bilo na "Stadionu Svetlosti" u Sanderlendu gde su reprezentativci Engleske ugostili Australiju i slavili rezultatom 2:1 (1:0) u svojoj drugoj kontrolnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo.

Golove pogledajte OVDE!

Izabranici Roja Hodžsona već su imali jednu proveru protiv Turske, a "Gordi Albion" je i taj meč odigran na "Etihadu" dobio istovetnim rezultatom, s tim što je večeras na teren sitrčala dosta drugačija postava.

Priliku da debituje za reprezentaciju Engleske dobio je mladi Markus Rašford koji je sa 18 godina i 208 dana postao najmlađi debitant koji je postigao gol za nacionalni tim.

Napadač Mančester Junajteda pogodio je u trećem minutu susreta i tako ispisao novu stranicu istorije engleskog fudbala, a mora se reći da je sjajnom igrom u nastavku meča Rašford najverovatnije ubedio Hodžsona da zaslužuje mesto na konačnom spisku putnika za Francusku.

Drugi gol za Engleze postigao je Vejn Runi u 55. minutu posle sjajnog kontranapada koji su izveli Markus Rašford i Rahim Sterling, pa je tako "Gordi Albion" stigao do dva gola prednosti zahvaljujući fudbalerima Mančester Junajteda.

Počasni pogdak za Australiju postigao je defanzivac reprezentacije Engleske Erik Dajer u 75. minutu susreta, svega nekoliko trenutaka nakon što je ušao na teren i zamenio Krisa Smolinga.

Do početka Evropskog prvenstva Engleska će odigrati još jednu kontrolnu utakmicu protiv selekcije Portugala, a potom je u grupnoj fazi takmičenja očekuju dueli sa Rusijom, Velsom i Slovačkom.

Večeras su svoju formu testirale i reprezentacije Češke, Hrvatske, Republike Irske i Severne Irske, a samo selekciji koju predvodi Martin O'Nil nije pošlo za rukom da upiše pobedu.

Češka Republika je imala lagan posao u duelu sa Maltom (6:0), a taj meč će ostati upamćen po tome što je Peter Čeh upisao svoj 119. nastup u dresu sa državnim grbom i tako postao reprezentativac sa najviše nastupa u nacionalnom timu ispred Karela Poborskog i Pavela Nedveda.

Golove za reprezentaciju koju predvodi Pavel Vrba postigli su Jaroslav Plašil, Milan Škoda, Roman Hubnik, David Lafata, Tomaš Necid i Patrik Šik.

Republika Irska vodila je protiv Holandije tokom većeg dela susreta, ali je na kraju ispustila pobedu u meču koji je završen rezultatom 1:1 (1:0). Golove su postgili Šejn Long u 30. i Luk De Jong u 85. minutu meča.

Severna Irska je preslišala Belorusiju i slavila sa 3:0, dok su Hrvati razočarali prikazanom igrom uprkos trijumfu nad Moldavijom koji je režirao Andrej Kramarić golom u 9. minutu meča.

Moldavija se pokazala kao čvrsta i disciplinovana ekipa, a podsećamo da je to selekcija koja će biti rival "Orlovima" u kvalifikacijama za Mundijal.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj počinje 10. juna duelom domaće selekcije i reprezentacije Rumunije.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.