Radnički pobedio Mladost u Zagrebu

Izvor: B92, 31.Jan.2015, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički pobedio Mladost u Zagrebu

Vaterpolisti Radničkog pobedili su Mladost u Zagrebu sa 10:6u okviru poslednjeg kola ligaškog dela regionalne Triglav lige.

Kragujevčani su tako slavili protiv glavnog konkurenta za drugo mesto u grupi, a pored toga su osvojili i izuzetno važne bodove koje prenose u Ligu za prvaka.

Kako je ulog bio veliki, utakmica je startovala izuzetno čvrstom igrom u odbrani na obe strane, pa je prva četvrtina protekla bez golova. Led je probio Srđan Vuksanović, udarcem sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igračem više, posle minut i po igre u drugom periodu, a isti igrač odmah zatim iz kontranapada udvostručio je prednost Kragujevčana.

Međutim, usledio je odgovor domaćih, koji su preko Anzulovića i Capana koristili brojčane prednosti i poravnali rezultat na 2:2. Ekspresno je uzvratio centar Radničkog, Josip Vrlić, ali još brže Bašić iz peterca, pa je prvo poluvreme završeno nerešeno 3:3.

Po povratku sa odmora usledio je šou Nikole Dedovića, koji je serijom od tri gola u ovoj deonici održavao goste u vođstvu. U međuvremenu je Lozina materijalizovao igrača više, pa je Radnički u poslednju četvrtinu ušao sa plus dva – 6:4.

Dašić je na otvaranju četvrtog perioda ponovo sa igračem više vratio svoj tim u igru, ali najbolje su izabranici Uroša Stevanovića sačuvali za kraj. Preko Petkovića i Dedovića su se najpre odlepili na tri gola viška (8:5), a a preko Ivana Basare i na maksimalnih plus četiri – 10:6.

U ekipi Radničkog najefikasniji bio je Nikola Dedović sa četiri gola, Srđan Vuksanović postigao je tri, a Josip Vrlić, Marko Petković i Ivan Basara po jedan. U ekipi Mladosti istakao se fantastični golman Josip Pavić, MVP poslednjih Olimpijskih igara, ali ni njegovih 15 odbrana nije pomoglo sedmostrukom prvaku Evrope da izbegne poraz.

Već u sredu počinje Liga za prvaka, a Radnički u prvom kolu, u sredu, dočekuje najverovatnije ekipu Mornara iz Splita.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Velika pobeda Radničkog u Zagrebu

Izvor: KGsport.info, 31.Jan.2015

U derbiju poslednjeg kola ligaškog dela Triglav vaterpolo lige, vaterpolisti Radničkog savladali su direktnog konkurenta za drugo mesto u Grupi A, Mladost u Zagrebu, rezultatom 10:6. Pored druge pozicije, Šumadinci su tako osvojili i izuzetno važne bodove koje prenose u Ligu za prvaka.. Kako je...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.