Izvor: MozzartSport.com, 16.Nov.2020, 00:20

REZZIME DANA (nedelja): U Ligi nacija omanuo samo kec na Mađare

Pogledajte ko vam je 15. novembra doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

ZAOKRUŽENO:

HOLANDIJA - BIH (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 3:1
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Reprezentacija Bosne i Hercegodine eliminisana je iz elitne divizije Lige nacija. Holanđani su izvrsno ušli u utakmicu, do 14. minuta su već vodili sa 2:0 zahvaljujući golovima Žoržinja Vajnalduma, koji je sjajno tražio prostor kod dodavanja Denzela Damfrisa i Stivena Bergajsa. Već posle gola Depaja u 55. minutu bilo je jasno da je kec zaokružen.

DANSKA - ISLAND (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 2:1

Danci su se ozbiljno kockali večeras, bili su nadomak eliminacije jer je Island izjednačio u 85. minutu preko Kajrtansona, ali su se spasli u drugom minutu nadoknade. Čovek odluke bio je Kristijan Eriksen, koji je prethodno iskoristio i penal u 12. minutu. Snažno i precizno je tukao vezista Intera, pa nije bilo spasa za Islanđane.

AUSTRIJA - SEVERNA IRSKA (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 2:1

Austrija se kockala sa liderskom pozicijom u svojoj grupi B divizije Lige nacija, pošto je Severna Irska vodila od 75. minuta, ali je domaćin stigao do velikog preokreta. Prvo je Švab izjednačio u 81. minutu, a šest minuta kasnije Adrijan Grbić je postigao pobedonosni pogodak. Napadač hrvatskog porekla je ušao u 78. minutu, asistirao Švabu, a onda pogodio za veliko slavlje u Beču.

ČEŠKA - IZRAEL (tip 1, kvota 1,70) - rezultat 1:0

Češka nije blistala, ali je na početku utakmcie povela golom Vladimira Daride i onda uspela da sačuva prednost do kraja meča. U finišu meča Izraelce je omelo isključenje Elhameda, što je olakšalo posao domaćinu. Česi su prišli samo na bod vodećim Škotima i tako sačuvali teoretske šanse u poslednjem kolu da se domognu promocije u diviziju A.

ITALIJA - POLJSKA (tip 1, kvota 1,82) - rezultat 2:0

I pored svih hendikepa, Azuri su uspeli da sastave mlad i respektabilan tim koji je u meču “biti ili ne biti” savladali Poljake 2:0 i preskočili ih na tabeli u grupi Lige nacija. Da bi zadržali prvo mesto i plasirali se na završni turnir, Italijani moraju da savladaju Bosnu i Hercegovni u Sarajevu za tri dana u meču poslednjeg kola kako ih ne bi prestigli Holanđani ili Poljaci posle međusobnog okršaja.

SLOVENIJA - TZV. KOSOVO (tip 1, kvota 1,68) - rezultat 2:1

Slovenija je umalo prokockala sve u Ljubljani, ali je na kraju slavila sa 2:1 golom Josipa Iličića u trećem minutu nadoknade. Gosti su vodili golom Murićija od 58. minuta, ali su domaći izjednačili u 63. minuta preko Kurtića i potom svim silama napredovali kako bi došli do pobede. Josip Iličić je bio igrač odluke sa bele tačke.

MOLDAVIJA - GRČKA (tip 2, kvota 1,43) - rezultat 0:2

Grci su rutinski odradili posao u Moldaviji, pa su došli do situacije da u poslednjem kolu, u slučaju pobede na svom terenu nad Slovenijom, mogu do promocije u diviziju B Lige nacij. Gosti su čitav posao rešili u završnici prvog poluvremena kada su golovima Fortunisa i Bakasetasa stigli do kapitalne prednosti.

BELGIJA - ENGLESKA (tip 1, kvota 2,35) - rezultat 2:0

Engleska ne ide na završni turnir Lige nacija. Loši rezultati u susretima sa Danskom (remi u gostima i poraz kod kuće) skupo su koštali Albion, koji se posle večerašnjeg poraza u Belgiji (0:2) kolo pre kraja oprostio od mogućnosti da se bori za trofej u ovom takmičenju. Belgija se ovom pobedom osvetila Englezima za poraz na Vembliju i što je još važnije - došla nadomak plasmana među četiri najbolja tima u Ligi nacija.

PRECRTANO:

MAĐARSKA - SRBIJA (tip 1, kvota 2,95) - rezultat 1:1

Skromnu utakmicu odigrala je Srbija u Budimpešti protiv Mađarske, koja nije bila mnogo bolja, isto je odigrala slab meč, a na kraju su Orlovi odneli bod za Beograd. Ipak, bitna je razlika u utisku u tome što su Mađari od srede slavili plasman na Evropsko prvenstvo, pa meč koji su odigralo bez punog gasa njima može da se opravda.

IND. DEL VALJE - LDU PORTOVIJEHO (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 2:3

Kakav meč u predgrađu Kita. Čak tri gola su pala u nadoknadi utakmice, a onaj za konačan rezultat postignut je u 99. minutu. Gosti su prvi put poveli u 42. minutu golom Fridriševskog, a potom su Montano i Muriljo doneli preokret Independijenteu. Ipak, tu nije bio kraj preokretima. Angulo je u 95. minutu izjednačio na 2:2, dok je Aleksander Ušina postavio konačan rezultat četiri minuta kasnije.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.