Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021, 23:11

REZZIME DANA (nedelja): Najprijatnije iznenađenje Primere vas neprijatno iznenadilo

Pogledajte ko vam je 17. oktobra doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Evo kako ste prošli danas.

ZAOKRUŽENO

NAPOLI - TORINO (tip 1, kvota 1,47 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ) - rezultat 1:0

Napoli i Viktor Osimen ruše sve pred sobom! Lider Serije A je nastavio seriju pobeda i zapalio široke narodne mase podno Vezuva. San o skudetu posle 32 godine više nikome ne deluje kao bajka. Napolitanska kaznena ekspedicija je večeras zabeležila i osmu pobedu u isto toliko mečeva od starta sezone. Nova žrtva je bio Torino koji se hrabro držao i bio na pragu iznenađenja ali nije izdržao do kraja. Nebeski skok Viktora Osimena u 81. minutu je rešio pitanje pobednika.

Opširnije OVDE.

LEVERKUZEN - BAJERN (tip 2, kvota 1,70) - rezultat 1:5

Tako to obično biva kada Bajern pretrpi poraz u Bundesligi. Narednom rivalu, ma ko to bio, preti katastrofa. Ono što su pre dve sezone na svojoj koži osetili Verder (6:0) i Dortmund (4:0), a prošle Keln (5:1) i Menhengladbah (6:0), iskusio je ove nedelje Leverkuzen. Filip Kostić je u prošlom kolu usred Minhema utišao šampiona Nemačke, pa smo umesto derbija u 8. rundi Bundeslige na BajAreni gledali demonstraciju sile ekipe Julijana Nagelsmana - 5:1 (5:0).

Opširnije OVDE.

EMPOLI - ATALANTA (tip 2, kvota 1,75) - rezultat 1:4

Atalanti prethodnih sezona nije bilo strano da protivnicima daje i po sedam komada i uglavnom je pobede pečatirala sa velikim brojem datih golova. Postizanje tri ili četiri gola po meču je bila rutina za tim iz Bergama. Ipak, ove sezone Atalanta nije tako ubedljiva kao prethodnih. Tek danas je prvi put u sezoni dala više od dva gola na utakmici. Gasperinijev tim je proradio na gostovanju Empoliju i slavio sa 4:1. A moglo je da bude i ubedljivije…

Opširnije OVDE.

AEK - ATROMITOS (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 3:0

Smena na klupi nije loše uticala na AEK. Na prvoj utakmici posle odlaska Vladana Milojevića sa mesta šefa struke, atinski tim je ubedljivo savladao Atromitos. Goste je načeo Arauho sredinom prvog poluvremena, a dotukli Cuber i Vranješ sredinom drugog u razmaku od svega dva minuta.

PAS JANINA - OLIMPIJAKOS (tip 2, kvota 1,47) - rezultat 1:2

Već tri godine je Olimpijakos neporažen od Pas Janine, ali i kada slavi protiv nje, uglavnom to budu tesne pobede baš kao i danas. Otvorio je tim iz Pireja meč golom Kamare u 17. minutu, ali su domaći fudbaleri izjednačili po isteku sat vremena igre iz penala. Ipak, Olimpijakos je bio neuporedivo bolji rival u nastavku meča i bilo je pitanje vremena kada će ponovo povesti. Učinio je to u 84. minutu golom rezerviste El Arabija.

MARSELJ - LORIJAN (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 4:1

Olimpik Marselj je uspeo da prekine seriju od tri meča bez pobede (remi i dva poraza). Na krilima Dimitrija Pajea uspeo je da preokrene i savlada žilavog rivala 4:1 (1:1).

Opširnije OVDE.

JUVENTUS - ROMA (tip 1, kvota 2,00) - rezultat 1:0

Juventus je dobio prvi veći derbi u sezoni, u Torinu je pala Roma, upisana je četvrta uzastopna pobeda, ali će Italija posle večerašnje utakmice najviše pričati o sudiji Danijeleu Orsatu i njegovim kontroverznim odlukama. Orsato je sam sebi zapržio čorbu… Juventus je do pobede od 1:0 stigao golom Mojzea Kena kojem je prethodila sporna situacija, Romi je poništen gol za izjednačenje i dosuđen joj penal koji je promašila, a kasnije je u još jednoj situaciji tražila najtrožiju kaznu.

Opširnije OVDE.

BARSELONA - VALENSIJA (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 3:1

Prijala je pauza Barseloni! U jednom od derbija 9. runde španskog šampionata katalonski velikan tukao je Valensiju sa 3:1, Nou Kamp je dočekao da konačno ovacijama pozdravi Serhija Aguera, dok je Filipe Kutinjo posle skoro godinu dana postigao gol. Valensija pristojna, ali nedovoljno konkretna. Ili bolje reći sklona velikim oscilacijama. Barsa na momente razigrana, lepršava. U najkraćem - mnogo bolja nego da prethodna dva susreta. Pa ipak, da nije bilo baš lagano govori podatak da je Mark Andre Ter Štegen proglašen za igrača utakmice.

Opširnije OVDE.

GENT - EUPEN (tip 1, kvota 1,53) - rezultat 2:0

U Ligi konferencije je stopostotan posle dva kola, međutim, Gent u prvenstvu igra po sistemu toplo-hladno. Evropske partije retko kada je uspevao da prenese na domaće takmičenje, ali je u poslednjem meču 11. kola pružio jednu od boljih partija od starta Župile lige. Popularni Bizoni su na svom terenu potpuno zasluženo slavili protiv Epena, prekinuli mu niz od tri trijumfa i sprečili ga da četvrtim uzastopnim zasedne na vrhu tabele - 2:0 (1:0).

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

VILJAREAL - OSASUNA (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 1:2

Osasuna je definitivno najprijatnije iznenađenje u Španiji ove sezone i jedno od najvećih u Evropi. Četa trenera Arasatea slavila je večeras na pakleno teškom gostovanju na Madrigalu protiv Viljareala (2:1) i dospela na deobu drugog mesta. Ono što ovogodišnje rezultate tima iz Pamplone čine još većim jeste činjenica da u startoj postavi igra deset Španaca i naš Darko Brašanac. Sjajno ukumponovana ekipa, čvrsta, odlučna i ekstremno opasna u gostima, što je na svojoj koži upravo osetila Žuta podmornica.

Opširnije OVDE.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.