Izvor: MozzartSport.com, 07.Jun.2020, 16:46

Putevima Odža i Boldena: Zvezda dovodi krilnog centra i šalje ga u FMP

Nikoli Popoviću ugovor na četiri godine

Igraće se Evroliga naredne godine u Beogradu, ostaje Crvena zvezda član najkvalitetnijeg kontinentlanog takmičenja, na miru može da se posveti formiranju tima, a osim izvesnog dolaska Saše Obradovića na klupu, na Malom Kalemegdanu vuku konkretne poteze u cilju jačanja igračkog kadra.

Tako će ugovor sa aktuelnim ABA i srpskim prvakom potpisati Nikola Popović, prenosi portalNova.rs.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Popović je krilni centar, diplomac Univerziteta Boston, s kojim je prema istim izvorima dogovorena saradnja. Ugovor će biti potpisan na četiri godine, s tim da 23-godišnji košarkaš neće odmah zadužiti opremu Zvezde, već će biti prosleđen na pozajmicu u FMP. Istim razvojnim putem ranije su prošli Majkl Odžo i Džon Bolden, a posle prekomande u Zvezdu se ispostavili kao odlilna rešenja sportskog sektora. Takav plan je i sa Popovićem.

Inače, Nikola Popović je seniorsku karijeru gradio u Sjedinjenim Američkim Državama, kao košarkaš Boston koledža, koji se takmiči u okviru konferencije ACC. Ove sezone prosečno je na parketu provodio 25,6 minuta, beležio 10,5 poena i 5,2 skoka po utakmici.

Popoviću je ovo na neki način povratak u Crvenu zvezde, pre nego što se otisnuo preko Atlantika nosio je dres crveno-belih u mlađim kategorijama, a bio je član kadetske selekcije Srbije, koja je 2014. osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.