Prva velika pobeda Mihinog Milana: Lacio razbijen na Olimpiku, Rosoneri su ponovo kandidati za najviši plasman! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Nov.2015, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva velika pobeda Mihinog Milana: Lacio razbijen na Olimpiku, Rosoneri su ponovo kandidati za najviši plasman! (VIDEO)

Za razliku od gotovo svih prethodnih mečeva Rosonera od početka sezone, ovoga puta je išlo sve onako kako je želeo srpski strateg - 1:3

Konačno prava formacija, pravi tim, prava igra - konačno velika pobeda! Milan je u 11. kolu Serije A na rimskom Olimiku odigrao svoju najbolju utakmicu u ovoj sezoni i u potpunosti potukao neubedljivi Lacio - 1:3 (0:1).

Za razliku od gotovo svih prethodnih mečeva Rosonera od početka sezone, ovoga puta je išlo sve baš >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << onako kako je želeo Siniša Mihajlović. Gosti su bolju i konkretniju igru s početka utakmice krunisali u 25. minutu. Neuhvatljivi Ćerći je odlično šutirao iskosa sa desne strane, Marketi slabo intervenisao, a na odbijenu loptu u pravom trenutku naleteo osporavani Andrea Bertolači i doveo goste u vođstvo.

Fenomenalna scena na Olimpiku: Miha na klupi Milana, a sin Dušan skuplja lopte u Lacijevom dresu

Milan je i nakon toga delovao kao tim koji daleko više zna šta želi, pa je već početkom drugog poluvremena praktično sve bilo rešeno. U 51. minutu van terena je morao Aleks, koji je dobio snažan udarac u glavu, a na teren je ušao kontroverzni Felipe Mekses i samo dva minuta kasnije rešio pitanje pobednika. Đakomo Bonaventura je sjajno izveo prekid, a francuski štoper nebeskim skokom matirao nemoćnog Marketija.

Rosoneri su se tada svesno povukli i čekali svoju šansu da iz kontranapada dokusure rivala. To im je pošlo za rukom u 79. minutu. Možda i najbolji igrač utakmice Đakomo Bonaventura poslao je sjajan pas ka Karlosu Baki, a Kolumbijac se nezaustavljivo stuštio ka golu domaćina i spasa za Marketija ponovo nije bilo.

Sve što je Lacio uspeo u finišu bio je utešni pogodak Rikarda Kišne, pa Rimljani Milanu sada gledaju u leđa. Mihin tim je nakon ovog meča na deobi visoke pete pozicije i postao je ozbiljan konkurent za najviši plasman u Seriji A.

SERIJA A - 11. kolo

Subota: 

Juventus - Torino 2:1 (1:0)

/Pogba 19, Kvadrado 90+4 - Bovo 51/

Inter - Roma 1:0 (1:0)

/Medel 31/

Nedelja:

Fiorentina - Frozinone 4:1 (4:0)

/Rebić 24, Rodrigez 29, Babakar 31 penal, Suarez 43 - Frara 87/

Bolonja - Atalanta 3:0 (0:0)

/Đakerini 52, Destro 58, Brijenca 85/

Karpi - Verona 0:0

Đenova - Napoli 0:0

Udineze  - Sasuolo 0:0

Lacio - Milan 1:3 (0:1)

/Kišna 84 - Bertolači 25, Mekses 53, Baka 79/

Ponedeljak:

19.00: Kjevo - Sampdorija

21.00: Palermo - Empoli

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Mihajlović: Rekao sam sinu, ako budemo poveli ti uspori meč...

Izvor: MozzartSport.com, 02.Nov.2015, 00:54

"Naravno, šalim se. Velika pobeda u trenutku kada smo morali da napravimo skok. Veoma sam srećan. Nije slučajnost što smo osvojili 10 bodova u poslednje četiri utakmice. Na pravom smo putu i moramo da nastavimo u istom pravcu, meč sa Atalantom bi mogao da bude prekretnica", rekao je srpski strateg..Stvari...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.