Prva smučarka u poslednjih 30 godina sa sačuvanim zlatom u spustu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva smučarka u poslednjih 30 godina sa sačuvanim zlatom u spustu

Slovenačka takmičarka Ilka Štuhec uzela titulu prvaka i na Svetskom šampionatu u švedskom gradu Ore.

Slovenkinja se prvog mesta domogla sa 1.01:74. Srebrna medalja je pripala Švajcarkinji Korini Suter sa 1.01:97, a bronza Amerikanki Lindzi Von s 1.02:23. Američka smučarka, pobednik u spustu 2009, postala je prva svih vremena s medaljama na šest šampionata. I prve dve je uzela u varoši Ore, pošto je 2007. bila "srebrna" i u super veleslalomu i u spustu.

Ilka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Štuhec, najbrža i u Sent Moricu pre dve godine, prva je smučarka posle 1989. koja je sačuvala zlato u spustu na skijaškom mundijalu. Prethodno je to pošlo za rukom proslavljenjoj Švajcarkinji Mariji Valizer. Najsjajnije odličje tako ostaje u Sloveniji i treći put uzastopce jer je 2015. pobedila Tina Maze.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.