Dodik: Rezolucija o Srebrenici bi trajno podelila BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2024, 15:34

Dodik: Rezolucija o Srebrenici bi trajno podelila BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da gotovo sa sigurnošću može da kaže da politički predstavnici država u UN, iza kojih stoji 5,5 milijardi ljudi, neće podržati rezoluciju o Srebrenici, kao i da će ta rezolucija "trajno podeliti BiH", ukoliko bude usvojena, upitavši šta raditi sa onima koji misle da su Srbi genocidni.
"Mi smo pripadnici i potomci jednog svetlog, hrabrog, srpskog naroda koji je izdržao ono što nijedan drugi narod ovđe nije", rekao je Dodik u Banjaluci, prenela je Srna.
On je naglasio da je izabran da brani identitet srpskog naroda, da je izabran da ne ćuti već da govori.
"To što ćeš ti nama ovđe obezbediti da u školskim programima napišemo to...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SREBRENICA JE AMERIČKA PODVALA! Dodik: "Utrpali su tamo poginule godinama pre toga, žive ljude, umrle nakon rata, a sve da OPRAVDAJU NEPOČINSTVA VAŠINGTONA!"

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2024

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i zvaničnici RS, predstavnici grada Banjaluka i boračkih organizacija prisustvuju ceremoniji u Banjaluci u okviru koje će obići lokaciju na kojoj na kojoj se gradi centralno spomen-obeležje poginulim borcima vojske RS.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.