Princ Rima i legenda Barse oborili rekorde: Toti i Ćavi pišu istoriju Lige šampiona

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Rima i legenda Barse oborili rekorde: Toti i Ćavi pišu istoriju Lige šampiona

Frančesko Toti i Ćavi pamtiće mečeve drugog kola Lige šampiona u ovoj sezoni po rekordima, koje su oborili u najjačem evropskom fudbalskom takmičenju.

Toti je u dresu Rome protiv Mančester sitija postao najstariji strelac u Ligi šampiona sa 38 godina i tri dana, pretekavši legendarnog Rajana Gigsa, koji je zatresao mrežu u eliti sa 37 godina i 289 dana starosti, 14. septembra 2011. godine.

Ćavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na ulazak u igru protiv PSŽ-a čekao do 69. minuta kada je zamenio Ivana Rakitića, i to za 143. nastup u Ligi šampiona. Njegov sunarodnik Raul je odigrao 142 meča, a ostao je nenadmašan samo po broju golova u takmičenju sa 71 pogotkom.

Najbliži su mu Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi sa po 68 golova, s tim da je Argentinac do ove brojke došao na 88, a Portugalac na 104 utakmice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.