Pred Benfikom padaju kao kegle u kuglani: Proradila i strela od 25.000.000 evra (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2016, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred Benfikom padaju kao kegle u kuglani: Proradila i strela od 25.000.000 evra (VIDEO)

Lisabonski velikan siguran na otvaranju devetog kola Primeire, Fejsa odličan, Živković na klupi

Daleko je bio 12. februar. Te večeri Benfika je izgubila derbi od Porta (1:2). A posle toga počela da obara rivale u Portugaliji kao kegle u kuglani. Večeras je stigla do 25. žrtve u poslednjih 26 utakmica. Toj strašnoj seriji vladajućeg prvaka oduprla se samo Vitorija Setubal. Pasoš Fereira nije imala šanse. Na Lužu je pala maltene bez ispaljenog metka, a ekipe Ruja Vitorije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zadržala prvo mesto na tabeli - 3:0.

Bila je to klasična demonstracija sile. I prilika da nadmoćan tim kakav je Benfika pokaže javnosti novi dragulj. Čulo se za njega i ranije, da bi tek u ovom devetom kolu Gonsalo Guedeš postigao prvenac ove sezone, samo dva dana pošto su mediji objavili da ga prate Mančester junajted i Valensija, kao i da mu je cena 25.000.000. U 26. minutu 19-godišnji napadač je pokazao zašto, probio je kao šilo po desnoj strani i raspalio pravu reketu u mrežu na dodavanje Franka Emanuela Červija.



Već u tom trenutku moglo se pretposatviti da se Pasoš Fereira neće spasti poraza. Tim pre što je bila bezopasna. Čekala se samo konačna presuda. Usledila je sredinom drugog poluvremena tako što je Eduardo Salvio, pošto je Kostas Mitroglu elegantno pustio loptu da mu prođe kroz noge, u trku naleteo na ubacivanje sa levog boka i još jednom razgalio navijače.



Njih 52.731 nije dočekalo da vidi Andriju Živkovića na terenu. Mada ga je trener Vitorija zagrevao početkom drugog dela nekadašnji krilni vezista Partizana nije ulazio u igru. Drugi Srbin, Ljubomir Fejsa, bio je na očekivano dobrom nivou, odigrao je 90 minuta na poziciji zadnjeg veznog i istakao se sa nekoliko oduzetih lopti.

U završnici je Pici postavio konačan rezultat, četvrtim golom u sezoni.



PRIMEIRA, DEVETO KOLO

Petak:

Benfika - Pasoš Fereira 3:0 (1:0)

/Guedeš 26, Slavio 64, Pici 87/

22.00 Nacional - Sporting

Subota:

17.00 Tondela - Moreirense

19.15 Setubal - Porto

21.30 Boavista - Estoril

Nedelja:

17.00 Aruka - Maritimo

19.00 Rio Ave - Gimaraeš

Ponedeljak:

21.00 Čaves - Feirense

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.