Poznato ime kluba koji može usrećiti PSŽ, Mbapea i Real

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 13:00

Poznato ime kluba koji može usrećiti PSŽ, Mbapea i Real

Saudijski Al Hilal ima nameru da iskoristi momenat koji se otvorio zbog želje Kilijana Mbapea da već ovog leta ide iz Pari Sen Žermena.

Već smo pisali da jedan saudijski klub priprema ponudu koja bi zadovoljila sve uključene strane u sagi leta oko Kilijana Embapea: i Pari Sen Žermen, samog igrača, i Real Madrid, na kraju i klub koji sve ovo želi da pokrene.

U pitanju je Al-Hilal (koji želi i Aleksandra Mitrovića, a doveo je Sergeja Milinković - Savića). >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ništa čudno, pošto je u pitanju klub koji je odnedavno pod kontrolom tamošnjeg najmoćnijeg investicionog fonda (PIF) koji "vedri i oblači" fudbalskim tržištem poslednjih meseci, praktično od kupovine Njukasla i momenta kada je Kristijano Ronaldo stigao u Saudijsku Arabiju.

Taj fond praktično vodi sama država Saudijska Arabija.

Sada je PIF, preko Al-Hilala krenuo i na Kilijana Embapea kome nudi bezbolan izlaz iz Pariza, pritom i ogromno obeštećenje PSŽ-u, ali i za Real radi veliku stvar - omogućiće Madriđanima da narednog leta dobiju Mbapea za džabe.

Kako?

Plan je da Al-Hilal otkupi ugovor Mbapea, ovaj bi jednu sezonu proveo u Saudijskoj Arabiji i tamo bio deo najvećeg mogućeg fudbalskog projekta koji se dešava, uz Ronalda, Benzemu i ostale zvezde, pa bi nakon isteka sezone otišao u Real.

Pritom mu Al-Hilal ne bi pravio nikakav problem jer bi ugovor i bio potpisan na godinu dana.

Praktično, Saudijci će platiti blizu 200 miliona (obeštećenje za Mbapea) kako bi ga gledali na delu u svojoj zemlji jednu sezonu. Toliko su moćni. Toliko je novac koji daju ništa za reklamu koju žele da dobiju i da privuku još velikih imena u budućnosti..

Jedini uslov da se ovaj scenario dogodi je da Mbape ne produži ugovor sa aktuelnim klubom, za šta ima još devet dana da se odluči, međutim kako do sada nije minimalne su šanse da se predomisli.

Potencijalni transfer godine polako ali sigurno dobija prve konkretne obrise...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bum

Izvor: Piplmetar.rs, 23.Jul.2023, 00:30

Saudijska Arabija kreće po Kilijana Mbapea!. Da, dobro vidite, Arapi su spremni, kao država, da krenu svim silama po potpis Kilijana Mbapea, koga žele da vide u dresu tamošnjeg najboljeg kluba Al Hilala. . Ovaj klub je već doveo našeg Sergeja Milinković-Savića, Kalidua Kulibalija i Rubena Neveša,...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.