Povratak otpisanih: U nedelju druga trka Moto GP šampionata

Izvor: Blic, 11.Apr.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak "otpisanih": U nedelju druga trka Moto GP šampionata

Iz Katara, svi delovi, kamioni i mašine se sele u Teksas, gde će se veoma blizu glavnog grada Ostina održati druga trka Moto GP u sezoni. Ona je na programu u nedelju od 21 sat po srednjeevropskom vremenu, uz direktan prenos na prvom programu Sport kluba.

Ako je prva trka bila najava sezone, onda je jasno da nas očekuje jedna od najzanimljivijih, ako ne i najzanimljivija ikada. Ali, to se i najavljivalo, pre svega zbog toga što je moglo da se nasluti da je Dukati sada konkurentan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hondama i Jamahama.

Ako je Dukati bio najveće otkrovenje, Honde su razočarale u Kataru, ali nemojte ni za trenutak misliti da je šampion Mark Markez otpisan. Ne zaboravimo da je krenuo sa poslednjeg mesta i da je na kraju stigao do petog. Nesvojstveno sebi, nije krenuo u napad na prvu četvoricu, ali možda je to baš dokaz koliko je sazreo.

Ako Markez nije otpisan, jeste njegov klupski drug Dani Pedrosa. On je morao na operaciju podlaktice, treću u poslednje dve godine i propustiće najmanje dve trke. Menjaće ga test vozač Repsol Honde Hiroši Aojama.

Što se tiče same staze, otvorena je 2012. a jedna je od retkih koja je domaćin i Moto GP i F1 karavanu, gde se trka vozi pri samom kraju sezone. Duga je 5,513 kilometara i ima 20 krivina. Ako se ispuni do poslednjeg mesta, može da primi 120.000 gledalaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.