Postio je, kritikovali su ga, a onda je ispisao istoriju! (foto)

Izvor: Sportske.net, 16.Sep.2018, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postio je, kritikovali su ga, a onda je ispisao istoriju! (foto)

Kristijano Ronaldo među najvećima.

Portugalac je ovog leta napustio madridski Real, preselio se u Torino i pojačao Juventus.

Na prva tri nastupa u Seriji A nije postigao nijedan gol, uputio je 23 šuta, ali nije imao sreće da zatrese mrežu.

Ipak, sve mu se to vratilo u četvrtom kolu, kada je Juve dočekao Sasuolo, domaćin je slavio sa 2:1, a oba pogotka postigao je upravo najbolji fudbaler sveta za minule dve godine.

Ronaldove golove možete >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pogledati OVDE.

Nakon današnjih golova, Ronaldo je postao tek peti igrač u istoriji fudbala, koji je postigao 400 golova u prvim ligama Evrope.

On je skupa u Portugaliji, Engleskoj, Španiji i Italiji postigao 400 pogodaka, ispred njega nalaze se samo legende ovog sporta.

Prvi je Austrijanac Josef Bican sa 518 golova u Austriji i Češkoj, sledi legendarni Ferenc Puškaš sa 514 golova u Mađarskoj i Španiji, potom ide Škot Džimi MekGrori sa 410 golova i to samo u Škotskoj, a na četvrtom mestu, tik iznad Ronalda, nalazi se Uve Zeler, koji je u dresovima HSV-a i Kork Sitija postigao 406 pogodaka.

Impresivan učinak Kristijana Ronalda, a nema sumnje da će se uskoro i pomeriti na ovoj listi. Ko zna, možda uspe da izbije i na prvo mesto.

⚽ |@Cristiano becomes the fifth player in history to score 400 league goals in European first divisions.

4️⃣ 0️⃣ 0️⃣ pic.twitter.com/UHa5ySlVak

— Juve Stats (@juvestats1897) 16. септембар 2018.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.