Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2020, 15:40

Posle 35 godina Juta dobija novog vlasnika za 1.600.000.000 dolara

Biznismen i veliki navijač Džeza Rajan Smit preuzima franšizu

Posle skoro tri i po decenije, Juta Džez i Vivint Smart Houm arena promeniće vlasnike. Franšiza koju od 1986. godine vodi Leri H. Miler biće prodata 40-godišnjem biznismenu Rajanu Smitu, jednom od osnivača softverske kompanije Kvaltriks. I to za 1.600.000.000 dolara. Informaciju donosi ESPN, odnosno najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski.

Dogovor između zainteresovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << strana je postignut, ostaje još da odbor NBA guvernera odobri promenu vlasništva. Deluje da Džez ide u prave ruke, jer Smit nije samo biznismen koji se pojavio niotkuda. Čitav život proveo je upravo u ovoj saveznoj državi, odnosno kompanija koju je posedovao (prodata za 8.000.000.000), godinama je bila sponzor Jute koja je od tog ugovora poslednjih godina dobila više od 25.000.000 dolara.

"U nekoliko navrata sam se raspitivao kod Milerovih. Moje interesovanje za NBA nije tajna, kao ni moja ambicija da preuzmem Džezere. Odrastao sam gledajući ovaj tim. Navijao sam za njega. Zaostavština koju su Milerovi stvorili je nedodirljiva. Juta je poklon čitavom društvu", rekao je Smit.

U skoro 35-godina dugoj istoriji na čelu sa Milerovima klub je beležio zapažene uspehe: 16 puta je prebacivao 50 pobeda u sezoni, devet divizijskih titula, a od sezone 1989/1990 jedino San Antonio ima bolji odnos pobeda i poraza u ligi. Dva puta je bio šampion zapadne konferencije, ali nikada nije osvajao šampionski prsten. Znamo i zašto. U oba navrata, 1997. odnosno 1998. godine u finalu ih je čekao Majkl Džordan i njegovi Bulsi. Ni jedan od najboljih tandema u istoriji NBA lige Džon Stokton i Karl Meloun nisu mogli protiv najboljeg svih vremena.

Sada kreće nova era, na čelu sa čovekom koji takođe ima dokazanu i izraženu ljubav i vezanost za ovaj tim.

ESPN story on the Millers agreeing to sell the Utah Jazz to Ryan Smith (@RyanQualtrics) for $1.6 billion-plus. https://t.co/XMvaNnQCIB

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.