Položen kamen temeljac Kuće fudbala u Staroj Pazovi

Izvor: Blic, Beta, 01.Okt.2009, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položen kamen temeljac Kuće fudbala u Staroj Pazovi

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, ministarska omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović položili su danas kamen temeljac Kuće fudbala u Staroj Pazovi.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, kao i predstavnici Uefe Paskal Tores i Fife Eva Paskije.

"Prošle godine kada smo pobedili na izborima, početak izgradnje označili smo kao najvažniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << projekat, uz plasman na Svetsko prvenstvo. Na ovom mestu biće podignut jedan od najlepših sportskih centara u Evropi. Sledeće godine u isto vreme, nadam se da ćemo svi doći na otvaranje", rekao je Karadžić.

Ministarka Snežana Samardžić-Marković ocenila je da fudbal mora da se neguje, jer je to nacionalni interes.

"Fudbal volim i u dobru i u zlu i biću uz njega kada je lepo, kada se slavi kao danas, ali i u tužnim trenucima. Fudbal je važan, to je lepa i plemenita igra", kazala je ona.

Predstavnik Uefe Paskal Tores rekao je da je današnji čin dokaz da fudbal može da pobedi i kada je teško i demantovao glasine da organizacije čiji je član razmišlja da kazni Partizan zbog smrti navijača Tuluza Brisa Tatona.

"Ja sam Francuz i imam posebna osećanja zbog tragedije koja se nedavno desila. Istovremeno, ponosan sam jer takve stvari samo fudbal može da pobedi. Voleo bih i da zaustavim zlonamerne glasine, jer protiv Partizana neće biti pokrenut nikakav disciplinski postupak", rekao je Tores.

Direktorka Fife Evropa Eva Paskije ocenila je da je današnji dan znajčajan za fudbal u Srbiji i prenela želju predsednika te organizacije Sepa Blatera da objekat u Staroj Pazovi bude otvoren za sve.

Predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović rekao je da je srećan što će taj grad dobiti najlepši sportski centar u Evropi.

"Našu opštinu trese fudbalska groznica, jer će ovaj centar ostati za buduća pokljenja. Kao opština otvorenog srca, srećni smo što oči svetske fudbalske javnosti danas gledaju u Staru Pazovu. Verujem da ćemo dobiti najlepši sportski centar u Evropi", rekao je Jović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.