Pobedila šampionku Vimbldona jer je uzela nedozvoljeno?

Izvor: Mondo, 24.Jul.2019, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedila šampionku Vimbldona jer je uzela nedozvoljeno?

Brazilska teniserka Beatriz Adad Maija suspendovana je zbog toga što je pala na doping testu

Beatriz Adad Maija nedavno je skrenula pažnju javnosti, kada je na startu Vimbdona savladala šampionku tog turnira iz 2017. godine Garbinju Muguruzu (6:4, 6:4).

To je bilo veliko iznenađenje jer je Brazilka u London stigla kao 121. na svetu. Odmah nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << toga pretrpela je poraz u drugoj rundi od Britanke Herijet Dart.

Ipak, ostaje veliko pitanje da li je to uspela zahvaljujući korišćenu zabranjenih supstanci.

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je da je Beatris Adad Maija privremeno suspendovana zbog nakon što je bila pozitivna na doping testu mesec dana pre Vimbldona.

Ona je 4. juna na turniru u Hrvatskoj bila pozitivna na dva zabranjena anabolička sredstva poznata kao SARMs.

ITF je naveo da je suspenzija zvanično stupila na snagu u ponedeljak, ali da će ostati privremena do saslušanja.

Nije precizirano koliko je vremenski zabranjeno Brazilski da nastupa.

Beatris Adad Maija, koja ima 23 godine, trenutno je na 99. mestu WTA liste, ima osam osvojenih ITF turnira u karijeri, a najbolji plasman u karijeri joj je 58. pozicija na svetu, koju je zauzimala u septembru 2017.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPET SKANDAL! Dopingovana savladala ŠAMPIONKU VIMBLDONA

Izvor: 011vodič.com, 24.Jul.2019

Foto: EPA/Will Oliver / Promo Brazilka Beatriz Adad pobedila je u prvom kolu Špankinju Garbinje Mugurusu sa 6:4, 6:4 i odmah privukla pažnju javnosti. Istina, Špankinja, inače šampionka Vimbldona iz 2017. ne igra ove godine na visokom nivou, ali trijumf je odmah doveden u pitanje. Foto: AP Tim...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.