Pobeda Srbije! Sa Topčidera se vidi Divizija B!

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Srbije! Sa Topčidera se vidi Divizija B!

Reprezentacija Srbije slavila je u pretposlednjem meču Lige nacija protiv Crne Gore i napravila veliki korak ka osvajanju prvog mesta u grupi i plasmanu u Diviziju B za sledeći ciklus UEFA takmičenja. Slavili su Orlovi na stadionu "Rajko Mitić" sa 2:1.

Prvih pola sata prvog poluvremena prošlo je u "miroljubivom" ritmu. Crna Gora je činilo se češče pokušavala, a Orlovi su čekali svoje prilike iz kontra napada i to im je i donelo rezultat.

Za samo dva minuta, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od 28. do 30. Srbija je u dva brza kontra napada postigla dva gola. Prvo je Dušan Tadić odlično pronašao Adema Ljajića na sredini terena. Ljajić je odlično istrčao i pogodio za 1:0.

Nepuna dva minuta kasnije, nakon nove kontre, Aleksandar Kolarov je u kaznenom prostoru pronašao Aleksandra Mitrovića koji pogađa za 2:0.

Prošlo je osam minuta od tada, a Srbija je bila u prilici da povede sa 3:0. Sudija je bio uveren da je u kaznenom prostoru Nemanja Matić oboren, ali se na usporenom snimku videlo da se igrač Srbije sam sapleo.

Mitrović je želeo da "bocne" loptu i tako je pošalje u mrežu, ali je umesto toga prebacio gol za čitavih metar.

U samom finišu prvog poluvremena Srbija je imala nekoliko lepih prilika, ali je nakon prvih 45 minuta ostalo 2:0.

U drugom poluvremenu Crna Gora je napadala, a Srbija kao i u prvom poluvremenu čekala prilike iz kontre.

Crnogorci do gola dolaze u 59. minutu preko Stefana Mugoše ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Čini se da je ovde pogrešio linijski sudija i da je pozicija crnogorskog napadača bila čista.

U 70. minutu nije bilo nikakve dileme - Kosović je odlično u gužvi uspeo da pronađe Mugošu koji šalje loptu iza leđa Predraga Rajkovića.

Finiš meča doneo nam je nekoliko zanimljivih prilika koje je imala Crna Gora za izjednačenje, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Ukoliko Rumunija ne pobedi Litvaniju, Srbiji meč sa Litvanijom neće imati rezultatski značaj u smislu borbe za poziciju.

Poslednji meč Srbija igra u utorak protiv Litvanije (utorak, 20. novembar od 20:45 na stadionu Partizana) dok će Crna Gora igrati sa Rumunijom.

Mečeve Lige nacija pratite samo na kanalima Sport Kluba.

Tok meča:

90+1' - Ljajića je na terenu zamenio Radonjić

85' - Propustio je priliku za izjednačenje i Đorđević

84' - Jovović je odlično šutirao sa distance, Rajković je uspeo da vrhovima prstiju izbaci loptu preko prečke. Ostaje 2:1

83' - Prva izmena u Srbiji. Umesto Mitrovića na terenu je Luka Jović

82' - Nova izmena u Crnoj Gori. Iz igre je izašao Janković, a zamenio ga je Đorđević. Kao što smo do sada već navikli.

78' - Dobra saradnja Matića i Kolarova, lopta je bila na putu ka golu, ali je Simić izbio sa gol linije. Ostaje 2:1

70' - Mugoša ipak pogađa na ovoj utakmici. Crna Gora smanjuje na 2:1. Kosović je fenomenalno pronašao put lopti do Mugoše koji je bio u srcu šesnaesterca i ovaj pogađa za 2:1.

62' - Napada Crna Gora od početka drugog poluvremena, vrši pritisak ali ne dolazi do gola. Srbija sa druge strane čeka prilike za kontra napad kao i u prvom poluvremenu

59' - Crna Gora preko Mugoše dolazi do gola koji je poništen zbog ofsajda, ali čini se da je ovde linijski sudija pogrešio i da napadač Crne Gore nije bio u nedozvoljenoj poziciji

47' - Kolarov je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara od gola, ali nije to na kraju bila dobra prilika jer nije uspeo da prebaci živi zid

46' - Počinje drugo poluvreme, Srbija igra u istom sastavu, a Boljević je na drugoj strani zamenio Šćekića

45' - Još jedan dobar šut Mitrovića, ali odlično je odbranio Petković

43' - Lepa akcija Srbije, u gužvi u šesnaestercu najviši je u skoku bio Maksimović ali je pogodio stativu

38' - Veliki promašaj Aleksandra Mitrovića sa bele tačke. Mitar je želeo samo da 'bocne' loptu i prevari golmana, ali lopta je otišle metar preko gola

37' - PENAL za Srbiju

Greška sudije je veoma jasna kada se pogleda usporen snimak. Tako je moguće videti da se Nemanja Matić sam sapleo

35' - U dobroj prilici se našao Gaćinović, ali je golman Crne Gore uspeo da zatvori ugao i sačuva svoj gol

30'- GOOOOL

Nova polukontra Orlova je usledila veoma brzo, Kolarv je centaršutom pronašao Mitrovića koji postiže gol za 2:0 za Srbiju. U prvih pola sata Orlovi nisu imali niti jednu priliku, a onda su za dva minuta postigli dva gola za veliku prednost u ovom duelu.

28'- GOOOOL

Sevnula je nakon kornera kontra Srbije. Na polovini terena Tadić je odlično uočio Ljajića koji odlično prima loptu, nosi je preko skoro celog terena i pogađa za vođstvo Srbije.

27' - Ponovo su Crnogorci bili u prilici da šutiraju, ali je Veljković bio dobro postavljen u bloku.

25' - Prvi iole ozbiljniji napad Srbije. Kolarov je ubacio loptu u kazneni prostor, ali Mitrović je bio daleko od te lopte.

24' - Nisu ni izbliza pune tribine na stadionu, ali čuje se navijanje koje je do sada bilo razlog za izricanje kazne Fudbalskom savezu. Pitanje je samo da li će delegati to pomenuti u svom izveštaju.

22' - Napadi Srbije završavaju se ispred kaznenog prostora Crne Gore. Još uvek Orlovi nemaju šut ka golu.

19' - Mugoša je bio na dobrom mestu nakon dobrog kontra napada Crne Gore i konačno beležimo prvi šut ka golu na ovom meču. Rajković je bio spreman.

17' - Nakon greške Maksimovića Crna Gora se našla u prilici da nešto brže krene ka golu Predraga Rajkovića, ali zaustavljeni su napadači Sokolova i pre nego što su mogli da upute šut ka golu Srbije.

10' - Prvih deset minuta meča protrklo je u laganom ritmu. Nije bilo prilika ni pred jednim golom, ali utisak je da Srbija ima nešto više loptu u nogama.

Orlovi su bez poraza posle četiri utakmice i sa 8 bodova prvi su u grupi, dok je Crna Gora na poziciji broj sa bodom manje. Ekipa Ljubiše Tumbakovića jedini neuspeh pretrpela je upravo protiv Srbije pre nešto više od mesec dana u Podgorici (2:0).

Ekipa Mladena Krstajića bi trijumfom napravila veliki korak ka osvajanju prvog mesta i plasmanu u B diviziju, a obezbedila bi i mesto u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Ukoliko Orlovi pobede, a Rumunija večeras u Ploeštiju ne savlada Litavniju (20:45), srpski tim će kolo pre kraja obezbediti prvo mesto u grupi 4.

✊#SrcemSvim#Orlovi#NationsLeague#FSSpic.twitter.com/8ON7NXoblx

I Crna Gora ima svoju računicu, a kako bi zauzeli prvu poziciju pored pobede u Beogradu u poslednjem kolu 20. novembra u Podgorici će verovatno morati da savladaju Rumuniju. Istog dana Srbija dočekuje Litvaniju.

Sastavi

Srbija: Srbija: Rajković - Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov - Matić, Maksimović - Gaćinović, Tadić, Ljajić - Mitrović.

Crna Gora: Petković - Marušić, Kopitović, Simić, Vešović - Šćekić, Kosović - Janković, Ivanić, Jovović - Mugoša.

Meč sa stadiona Rajko Mitić pratite na sajtu Sport Kluba.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.