Pižon otkrio čudesnu taktiku - Naljutiti Dekija da razbije protivnika!

Izvor: Sportske.net, 26.Sep.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pižon otkrio čudesnu taktiku - Naljutiti Dekija da razbije protivnika!

Sve se dogodilo pre tačno dve decenije.

Podsetili smo vas već na prelepo septembarsko veče iz 1996. godine, tačno na današnji dan, kada je Crvena zvezda na Marakani održala lekciju nemačkom Kajzerslauternu (4-0).

Uspomene na tu utakmicu evocirao je i Vladimir Petrović Pižon, tadašnji trener Crvene zvezde, koji je u izjavi za zvanični klupski sajt otkrio i posebnu taktiku koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je imao za ovu utakmicu.

Deki Stanković bio je u glavnoj ulozi!

''Rekao sam igračima da prvo poluvreme odigramo makar nerešeno, a da ćemo ih u drugom napasti. Dejana Stankovića sam namerno ostavio na klupi da bih ga naljutio, i da bi motivisan i ljut ušao u igru, jer, mislio je da će da igra od početka, a bio je najmlađi.

U prvom delu igre je bilo 0:0, i kada je Dejan ušao, napravio je preokret. Postigao je gol, pa u produžecima još jedan. Možda je hteo je da pokaže da ja nisam bio u pravu, ali to je bila moja taktika i moja zamisao. Kada si rezerva, a uđeš u igru, želiš da se dokažeš'',
objasnio je Petrović.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.