Veče Zvezde i rođenje Dejana Stankovića

Izvor: B92, 26.Sep.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče Zvezde i 'rođenje' Dejana Stankovića

Pre tačno 20 godina, 26. septembra 1996. Crvena zvezda je u 1. kolu Kupa pobednika Kupova deklasirala Kajzerslautern sa 4:0.

Nemački tim bio je blagi favorit posle trijumfa od 1:0 na svom terenu u prvoj utakmici, ali je u revanšu eksplodirao 18-godišnji Dejan Stanković kome je ovaj meč napravio veliku prekretnicu u karijeri.

Posle 0:0 na poluvremenu Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon povukao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je hrabar potez i u igru uveo Stankovića koji je u 55. minutu doneo vođstvo i ispostaviće se produžetke.

U dodatnih 30 minuta je postigao još jedan sjajan gol za ukupnih 2:1, a do kraja meča nemački tim dotukli su Zoran Njeguš i Miodrag Pantelić.

Usledio je fantastičan dvomeč između Crvene zvezde i Barselone u drugom kolu. Katalonci, koji su te sezone osvojili trofej u Kupu kupova, pobedili su u dvomeču sa 4:2, predvođeni Bobijem Robsonom i Žozeom Murinjom sa klupe i Ronaldom, Gvardiolom, Enrikeom, Figom i ostalim zvezdama sa terena.

Posle 3:1 na Kamp Nou, Zvezda je u revanšu u potpunosti nadigrala Barsu predvođena fantastičnim Pericom Ognjenovićem, ali je posle vodećeg gola Jovičića primila jeftin gol praktično sa centra i ispala je.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pre 20 godina mladi Dejan Stanković je "uništio" Kajzerslautern

Izvor: RTS, 26.Sep.2016

Pre tačno dvadeset godina odigran je revanš meč prvog kola tadašnjeg Kupa pobednika kupova, u kojem je Crvena zvezda deklasirala Kajzerslautern i dobila Dejana Stankovića. . .Nakon nemačkih 1:0, izabranici Vladimira Petrovića...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.