Pre 20 godina mladi Dejan Stanković je uništio Kajzerslautern

Izvor: RTS, 26.Sep.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre 20 godina mladi Dejan Stanković je "uništio" Kajzerslautern

Pre tačno dvadeset godina odigran je revanš meč prvog kola tadašnjeg Kupa pobednika kupova, u kojem je Crvena zvezda deklasirala Kajzerslautern i dobila Dejana Stankovića.

Nakon nemačkih 1:0, izabranici Vladimira Petrovića Pižona su u revanšu 26. septembra 1996. godine na prepunoj beogradskoj "Marakani" slavili veliku pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa ubedljivih 4:0.
Junak meča, koji mu je znatno uticao na (kasnije će se ispostaviti blistavu) karijeru, bio je tada golobradi Dejan Stanković (18 godina). On je na teren ušao u 45. minutu i sa dva gola (50. i 96. minut) prelomio meč u korist crveno-belih.
Nemce su u finišu drugog produžetka dotukli Zoran Njeguš (107. minut) i Miodrag Pantelić golom u poslednjem, 120. minutu.
Crvena zvezda: Milojević; Živković, P. Stanković, Sakić, Đorović; Njeguš, Ljubojević (D. Stanković 46), Vanić, Anić; Ognjenović (Pantelić 83), Jovičić.
Kajzerslautern: Reinke; Kadlec, Koh, Šafer, Breme; Greiner, Ratinjo, Frank, Vagner; Kuka, Vegman.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DVE DECENIJE DEKIJEVOG ULASKA U ORBITU: Pre 20 godina Zvezda i Stanković su razbili Kajzerslautern

Izvor: Kurir, 26.Sep.2016

...Nakon nemačkih 1:0, fudbaleri trenera Vladimira Petrovića Pižona su u revanšu 26 septembra 1996 godine na prepunoj beogradskoj "Marakani" slavili veliku pobedu sa ubedljivih 4:0..Junak meča bio je tada golobradi Dejan Stanković (18 godina) On je na teren ušao u 45 minutu i sa dva gola (50 i...

Nastavak na Kurir...

Pižon otkrio čudesnu taktiku - Naljutiti Dekija da razbije protivnika!

Izvor: Sportske.net, 26.Sep.2016

Sve se dogodilo pre tačno dve decenije...Podsetili smo vas već na prelepo septembarsko veče iz 1996. godine, tačno na današnji dan, kada je Crvena zvezda na Marakani održala lekciju nemačkom Kajzerslauternu (4-0)...Uspomene na tu utakmicu evocirao je i Vladimir Petrović Pižon, tadašnji trener...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.