Piksi: Važno je kako pobeđujemo, sve čestitke momcima; Igrači: Timska pobeda, jedva čekamo Mundijal

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022, 23:47

Piksi: Važno je kako pobeđujemo, sve čestitke momcima; Igrači: Timska pobeda, jedva čekamo Mundijal

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi čestitao je igračima na plasmanu u A Ligu nacija. Naša selekcija je slavila u Norveškoj (2:0) u direktnom duelu za prvom mesto u grupi 4 B Lige nacija.

"Mislim da čestitke idu na adresu igrača. Oni su ti koji se žrtvuju, bore se, koji su solidarni. Drago mi je da naše fudbalske ideje daju rezultate. Nije važno pobediti, nego kako pobeđujemo. Potpuno zaslužena pobeda na kraju. Sve čestitke igračima na fenomenalnim izdanjima u Ligi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nacija. Cilj nam je bilo prvo mesto. Evo, tu je, zasluženo",rekao je Stojković.

Pored elitne divizije, Srbija je obezbedila baraž za EURO 2024, kao i drugi šešir na žrebu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Vlahović: Nismo sumnjali u pobedu

Dušan Vlahović je prikazao još jednu sjajnu partiju u dresu reprezentacije. Vlahović je postigao osmi gol u dresu Srbije.

"U našoj reprezentaciji se vidi kad pogledate utakmicu sa tribina i sa TV da dišemo kao jedan, da imamo to zajedništo da smo stvorili jednu veoma kvalitetnu grupu i da se svi pomaženo i nadopunjujemo. Siguirno da imamo tu glad za pobedama i uspesima i mislim da se to vidi i da nije slučajno što ostvarujemo ovakve rezultate", izjavio je on za RTS po završetku susreta na stadionu Uleval.

On je dodao da je naš tim od početka imao jasnu strategiju i cilj.

"Nismo imali nikakvu sumnju. Došli smo sa ciljem da pobedimo zato što nam je samo pobeda 'igrala'. Rezultat je kruna svega, odigrali smo odličnu utakmicu. Rezultat je kruna svega. Čestitao bih igračima Norveške na fer i korektnoj utakmici. Želim im svu sreću u nastavku", poručio je Vlahović.

Tadić: Golovi plod timskog rada, spremamo se za Mundijal

Dušan Tadić je predvodio tim Srbije u devetoj pobedi nacionalnog tima u poslednjih 12 utakmica.

Tadić po završetku meča nije krio oduševljenje igrom i konačnim rezultatiom, on smatra da je sve to plod timskog rada i sjajne atmosfere u svlačionici "Orlova".

"Svako ima svoje zaduženje i svako radi ono što najbolje zna, tako da mislim da se sve bolje i bolje osećamo, samo bi trebalo da to nastavimo da radimo. Eto, i prvi i drugi pogodak su delo uspešnog timskog rada, mislim da je timski rad najbitniji", podvlači Tadić u izjavi za RTS.

Naše igrače sada očekuje sladak period iščekivanja mečeva na Svetskom prvenstvu u Kataru, koje počinje krajem novembra.

"Značajna pobeda pred svetsko prvenstvo. Idemo dalje, spremamo se za Katar", poručio je Tadić.

Mitrović: Verujem da smo stekli epitet ekipe sa kojom niko ne bi voleo da igra

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović prokomentarisao je pobedu nad Norveškom. Mitrović, strelac jednog gola –jubilarnog 50. u dresu "orlova"– nije želeo da ističe pojedince.

"Pojedinačni kvalitet nije sad toliko bitan. Izgledamo dobro kao tim i tao treba da bude. Verujem da smo stekli epitet ekipe sa kojom niko ne bi voleo da igra",rekao jeMitrovićposle meča.

Pobeda je donela Srbiji drugi šešir u kvalifikacijama za EURO i plasman u Ligu A Lige nacija.

"Bez obzira ko je sa druge strane mi igramo isto. Imamo tu neku našu igru i ne odustajemo od nje. Takmičimo se i takmičićemo se i truditi se da pobeđujemo. Koliko sam razumeo sad idemo u drugi šešir i tu neku ligu iznad, nemam pojma", podvukao je Mitrogol.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.