Izvor: RTS, 27.Sep.2022, 08:53

Norveška – Srbija u Oslu, tri nagrade za pobednika (20.45, RTS 1)

Fudbalske reprezentacije Norveške i Srbije večeras će od 20.45 (RTS 1) u Oslu, u direktnom duelu odlučiti ko će biti pobednik grupe i izboriti plasman u A diviziju Lige nacija.
"Orlovima" je za prvo mesto u grupi četiri B divizije Lige nacija i ulazak u društvo najkvalitetnijih evropskih selekcija potrebna pobeda, dok Norvežanima odgovara i narešeno, budući da su pobedili u prvoj utakmici u Beogradu (1:0).

Srbija bi se pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plasirala u A diviziju Lige nacija, ali bi sebi obezbedila i sigurno mesto u baražu u predstojećim kvalifikacijama za Evropski šampionat 2024. godine u Nemačkoj.
Trijumf bi doneo i drugi šešir na žrebu za kvalifikacije za kontinentalno takmičenje.
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je na konferenciji za novinare da je jedan od ključnih faktora dobre igre Norvežana napadač Erling Haland i da na obuzdavanje njegove igre treba obratiti posebnu pažnju.
Ekipa je došla bez Sergeja Milinkovića Savića, pošto mu je iz Lacija naloženo da se vrati, budući da ne može da nastupi u utakmici sa Norveškom zbog parnih žutih kartona.
Početak utakmice zakazan je za 20.45 uz direktan prenos na RTS 1, dok tok meča možete pratiti na Internet portalu RTS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika pobeda Srbije u Norveškoj - "orlovi" u evropskoj eliti!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022

Fudbaleri Srbije savladali su kao gosti selekciju Norveške 2:0 i osvojili prvo mesto u Četvrtoj grupi B Lige nacija. Vlahović i Mitrović doneli "orlovima" plasman u A ligu, ali i dodatni put ka Evropskom prvenstvu...Bio je ovo direktan duel za plasman u elitu, s tim da je izabranicima Dragana Stojkovića...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.