Petorica uhapšena u Holandiji zbog nameštanja utakmica

Izvor: Blic, 18.Feb.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petorica uhapšena u Holandiji zbog nameštanja utakmica

Holandska finansijska policija uhapsila je pet osoba, koje se sumnjiče za nameštanje utakmica, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Holandije.

Tri osobe su osumnjičene da su "deo kriminalne organizacije koja je vrlo aktivna u Holandiji i koja se bavi nelegalnim klađenjem", dok se za jedna sumnjiči za lažiranje dokumenata, dok druga za pranje novca.

"Integritet našeg sporta mora biti zaštićen protiv kriminalca i mi podržavamo svaku akciju policije u cilju sprečavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nameštanja mečeva, ne samo kod nas već svuda u svetu", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Holandije.

Holandski mediji javljaju da je tokom istrage u šest zemalja ustanovljeno da treba uhapsiti pomenuta lica. A privedeni su: jedan 58-godišnjak i jedan 34-godišnjak iz Haga, u istom gradu i 40-godišnji čovek koji inače živi na Kirpu, dok su dva preostala hapšenja (jednog 40-godišnjaka i jednog 49-godišnjaka) obavljena u drugim delovima Holandije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.