Još sedam kuća za mlade na teritoriji opštine Bačka Palanka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2024, 11:51

Još sedam kuća za mlade na teritoriji opštine Bačka Palanka

Bespovratna sredstva za kupovinu kuće s okućnicom u selima opštine Bačka Palanka, dobilo je još sedam mladih porodica i pojedinaca. Kuće, vredne 8.370.000 dinara, koje su obezbeđene na konkursu Ministarstva za brigu o selu nalaze se u Silbašu, Pivicama, Gajdobri, Mladenovu i Paragama. Vlasnici novih seoskih imanja u pet bačkopalanačkih sela postaće Valentin Ruman, Jelena Mrković, Savo Barišić, Violeta Čizmar, Tatjana Ličina i Slavko Bogdanović, Goja Petrović i Nikolina i Branko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Čelić iz Pivnica.

Pravo učešća na konkursu za kupovinu kuća s okućnicom imaju mladi do 45 godina starosti, bilo da su bračni i vanbračni parovi ili pojedinci, a da novi vlasnici deset godina ne mogu otuđiti, izdati u zakup ili ukloniti nekretninu, niti može biti predmet zaloge ili hipoteke.

Ugovore je potpisao zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Mita Lačanski, a potpisivanju su prisustvovali i korisnici sredstava.

Lačanski je istakao da opština Bačka Palanka nastavlja odličnu saradnju sa Ministarstvom za brigu o selu.

" Raduje nas činjenica da je još sedam mladih porodica i pojedinaca dobilo sredstva za kupovinu kuće s okućnicom. To će im omogućiti da započnu nov život. U aprilu ove godine smo već potpisali ugovore za osam kuća. Sa novih sedam ugovora, u poslednje četiri godine je na teritoriji opštine Bačka Palanka ukupno 145 porodica i pojedinaca obezbedilo kuću s okućnicom preko konkursa Ministarstva za brigu o selu " rekao je Lačanski i podsetio da će se u opštini Bačka Palanka, u okviru saradnje sa Ministarstvom četvrti put zaredom održati manifestacija „Miholjski susreti sela“.

Lačanski ističe da su krajem maja 23 porodice sa troje i četvoro dece sa teritorije opština Bačka Palanka dobile sredstva za adaptaciju stambenog prostora.

Novac u iznosu od oko 20 miliona dinara obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Ugovore je uručio pokrajinski sekretar Predrag Vuletić u prisustvu predsednika opštine Branislava Šušnice.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka,   Pivo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Još sedam kuća za mlade na teritoriji opštine Bačka Palanka, ukupno 145 kuća za četiri godine

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 14.Jun.2024

BAČKA PALANKA – Bespovratna sredstva za kupovinu kuće s okućnicom u selima opštine Bačka Palanka, dobilo je još sedam mladih porodica i pojedinaca. Kuće, vredne 8.370.000 dinara, koje su obezbeđene na konkursu Ministarstva za brigu o selu nalaze se u Silbašu, Pivicama, Gajdobri, Mladenovu...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.