Pešić vuče Zvezdu i gura sebe: Radnički pregažen

Izvor: Mondo, 05.Nov.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić vuče Zvezdu i gura sebe: Radnički "pregažen"

Posle Arsenala crveno-beli arhivirali i "Real sa Nišave". Uspešno.

Foto: MN Press

Znao je "Čair" da bude težak teren za fudbalere Crvene zvezde, ali ne i ovaj put. U poslednjoj utakmici 16. kola Superlige, crveno-beli su lako izašli na kraj sa Radničkim - 4:0 (3:0).

Već do odlaska na odmor pitanje pobednika je bilo rešeno, najviše zahvaljujući sjajnoj partiji Aleksandra Pešića, koji je do kraja upisao het-trik.

Rođeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Nišlija izuzetno motivisan doputovao je u rodni grad. Bio je najzaslužiniji za vodeći pogodak Gelora Kange u 25. minutu, a zatim se i sam tri puta upisao u strelce. Prvo iz penala, koji je iznudio u 37, a onda i posle dodavanja Kange u 41. i 74. minutu.

Za razliku od gostovanja u Kelnu, kada su nekoliko dana kasnije doživeli jedini superligaški poraz do sada - u Kruševcu od Napretka (0:1), u Zvezdi pred put na jug Srbije ništa nisu prepustili slučaju.

Ekipa je posle duela sa Arsenalom imala dodatno noćenje u Londonu i potom odmorna doputovala u Beograd na trening, pa sutradan i u Niš, što se moglo primetiti u pristupu gostujućih igrača utakmici. Od početka su crveno-beli diktirali tempo i držali situaciju pod kontrolom.

Vladan Milojević je i ovaj put promešao sastav, te su van protokola ostali Le Talek, Donald i Srnić, dok su se Radonjić i Boaći našli među rezervama.

Zvezda dobila i četvrtog kapitena

Posle Nenada Milijaša, Dušana Anđelkovića i Mičela Donalda, kapitensku traku Crvene zvezde ove sezone u zvaničnoj utakmici nosio je i Vujadin Savić.

Nije se to osetilo u igri, a ulogu junaka još jednom ove sezone poneo je odlični Aleksandar Pešić. Pogocima u Nišu, Zvezdin centarfor stigao je do vodećeg mesta superligaških golgetera, preskočivši Đorđa Ivanovića iz Spartaka i Milana Pavkova iz Radničkog, koji je propustio ovu utakmicu zbog klauzule koja se nalazi u ugovoru o pozajmici iz Zvezde. Pešić sada kraj svog imena ima upisanih 10 golova!

Pobedom na "Čairu", crveno-beli su završili "paklenu" seriju koja je počala još 11. oktobra. Od tada su odigrali osam utakmica u kojima su zabeležili šest pobeda, jedan poraz i jedan remi (oba protiv Arsenala).

Predstoji im 10 dana pauze, pa povratak na teren 15. novembra u duelu osmine finala Kupa Srbije, u Čačku protiv Borca.

Radnički, osmoplasirani tim našeg prvenstva, imaće nešto dužu pauzu, pošto će opet igrati 18. novembra, prvenstvenu utakmicu protiv Mladosti u Lučanima.

RADNIČKI NIŠ:Živković – Simunović, Raspopović, Mijailović, Subić – Arsić, Noma, Kovačević (70. Aleksa Jovanović) – Aleksandar Jovanović (Sa. Stojanović), Sl. Stojanović – Mrkić (80. Ristić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Babić, Rodić – Račić, Krstičić (52. L. Ilić) – Milić, Kanga (85. Radonjić), Adžić (70. Milijaš) – Pešić.

Sudija: Jovan Šegrt.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Poslednjih pet minuta, plus nadoknadu, za Zvezdu će umesto Gelora Kange igrati Nemanja Radonjić.

- Marko Mrkić je u 80. minutu ustupio mesto Petru Ristiću, što je poslednja izmena u domaćem timu.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 4:0 od 74. minuta, het-trikom Aleksandra Pešića! Ponovo je asistent bio Gelor Kanga, posle greške odbrambenih igrača Radničkog, ali čini se da je centarfor crveno-belih bio u ofsajd poziciji...



Izvor: YouTube

- Velika šansa za Nemanju Milića u 71. minutu da postigne i četvrti pogodak za crveno-bele. Šutirao je iz prve posle kratko odbijene lopte na centaršut Rodića, ali je Živković odlično bio postavljen.

- Dve izmene u 70. minutu. U Radničkom je Aleksa Jovanović zamenio Nikolu Kovačevića, a u Zvezdi je Nenad Milijaš ušao umesto Luke Adžića.

- Umalo da Radnički smanji zaostatak u 69. minutu posle šuteva Saša Stojanović i Arsića. Maestralno je, ipak, u oba slučaja intervenisao Milan Borjan.

- Malo su posustali napadi crveno-belih, pa su domaći igrači uspeli da započnu nekoliko kontranapada, ali ne i da ih uvedu u završnicu iz koje bi mogli da ugroze gol Milana Borjana. Još nešto više od 25 minuta do kraja.

- Prva izmena u Radničkom, od 63. minuta nekadašnji fudbaler Zvezde, Saša Caki Stojanović igraće umesto Aleksandra Jovanovića.

- Jedna od retkih prilika za Radnički u dosadašnjem toku utakmice. Mrkić je šutirao iz kontre u 53. minutu, ali nedovoljno jako, uz to i pravo u dobro postavljenog Borjana.

- Prva izmena u Crvenoj zvezdi. Umesto Nenada Krstičića od 52. minuta igraće Luka Ilić, uz Pešića još jedan rođeni Nišlija u timu Zvezde.

- Veoma lepa akcija gostiju u 50. minutu. Račić je spustio loptu do Kange, on proigrao Pešića, koji je nesebično dodao Adžiću, ali je njegov šut iskosa po levoj strani uspeo da odbrani Živković.

- Prvu šansu po povratku sa odmora imao je izuzetno raspoloženi Aleksandar Pešić. U 47. minutu je šutirao iskosa sa leve strane, slabijom levom nogom, ali pored gola.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Gosti od početka potpuno kontrolišu dešavanja na terenu. Osim ako se dogodi čudo, pitanje pobednika u ovoj utakmici je rešeno...

- PENAL za Crvenu zvezdu u 41. minutu. Subić je posle duge lopte Kange pao preko Pešića i oborio napadača Crvene zvezde. Upravo je Pešić šutirao sa 11 metara i postigao svoj deveti gol ove sezone u Superligi. Zvezda od 42. minuta vodi 3:0!



Izvor: YouTube

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 37. minuta golom Aleksandra Pešića, koji nije mnogo slavio pogodak jer je ponikao upravo u Radničkom. Odlično je primio loptu posle dugog dodavanja Kange i iz trka po levoj strani šutirao pored Živkovića. Pešiću je ovo osmi superligaški gol ove sezone.



Izvor: YouTube

- Dobar pokušaj mladog Luke Adžića iz slobodnog udarca u 31. minutu, ali je Živković sigurno reagovao.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 pogotkom Gelora Kange u 25. minutu. Pešić je pokazao upornost i stigao loptu, uspeo da doda do Milića, a on proigrao Kangu koji je iz prve bio precizan. Ovo je treći gol veziste iz Gabona ove sezone u Superligi.



Izvor: YouTube

- Prvi šut u okvir gola, takođe, pripada Miliću, ali nedovoljno dobro da bi golman Radničkog, Mladen Živković, bio savladan.

- Prošlo je 20 minuta. I dalje nema klasične gol-šanse, ali gosti su pojačali napade, dok domaći igrači retko uspevaju da stignu duboko u polovinu rivala.

- Prvi šut pripao je Nemanji Miliću u 8. minutu, iz prve posle centaršuta Filipa Stojkovića, sa desetak metara, ali neprecizno.

- Bez prilika u prvih pet minuta.

- Utakmica je "otovrena" velikom bakljadom Delija. Nema, međutim, prekida.

- Kapiten Crvene zvezde u ovoj utakmici po prvi put je Vujadin Savić. On je i četvrti fudbaler crveno-belih ove sezone koji je u zvaničnoj utakmici predvodio saigrače sa kapitenskom trakom oko ruke. Tu čast su imali još Nenad Milijaš. Dušan Anđelković i Mičel Donald.

SUPERLIGA, 16. kolo:

Borac - Javor 2:1 (2:1)

/Filipović 44, Lima 45+4 - Ivanovski 37/

Bačka - Spartak 0:2 (0:1)

/Ivanović 24, Stojković 90/

Radnik - Voždovac 1:0 (1:0)

/Zlatanović pen 21/

Rad - Napredak 1:0 (0:0)

/Denić 61/

Mačva - Partizan 1:3 (1:0)

/Lazarević 37 - Tavamba 54, Ilić pen 86, Jovanović 89/

Zemun - Mladost 0:0

Radnički - Crvena zvezda 17.00 (TV Arena sport 1)

Čukarički - Vojvodina 2:1 (1:0)

/Milojević 15, Kajević 56 - Mihajlović 76/

TABELA: Crvena zvezda (-1) 40, Partizan 39, Vojvodina 30, Spartak 29, Voždovac 28, Čukarički 28, Napredak 23, Radnički Niš (-1) 23, Radnik 21, Mladost 19, Mačva 16, Zemun 15, Bačka 13, Rad 11, Javor 11, Borac 10.
Pogledaj vesti o: London,   Kruševac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Het-trik Pešića za ubedljivu pobedu Zvezde u Nišu!

Izvor: B92, 05.Nov.2017

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali u Nišu ekipu Radničkog u meču 16. kola Superlige Srbije - 4:0 (3:0). Golove za pobedničku ekipu postigli su Gelor Kanga u 35. minutu i Aleksandar Pešić, koji je zabeležio het-trik u 37, 41. i u 74. minutu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.