Pavlović starter u pobedi Bostona, Klipersi ponovo preslišali Lejkerse, radost Miličića

Izvor: Blic, 22.Dec.2011, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavlović starter u pobedi Bostona, Klipersi ponovo preslišali Lejkerse, radost Miličića

Darko Miličić i Nikola Peković nisu uspeli da se pokažu u predsezonskom meču protiv Milvoki Baksa, ali su mogli da se raduju trijumfu koji je stigao devet sekundi pre kraja meča zahvaljujući sigurnoj ruci Majkla Bizlija - 85:84.

Nezaustavljivi Kevin Lav je prvo ubacio trojku za 83:84, a dobra odbrana dala je Timbervulvsima napad posle kojeg se Bizli našao na liniji slobodnih bacanja. On je bio siguran oba puta i doneo preokret koji je Minesota uspela da zadrži u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << devet sekundi.

Miličić je igrao skoro 15 minuta i za to vreme je ubacio dva poena, uz četiri skoka i dve asistencije. Peković je imao nešto manju minutažu i postigao je četiri poena uz pet skokova. Briljirao je Kevin Lav sa 22 poena, 16 skokova i četiri dodavanja.

Saša Pavlović se našao u startnoj postavi Bostona za utakmicu sa Torontom, ali srpski internacionalac nije mogao da se pohvali učinkom za 21 minut na parketu. On je postigao dva poena i dva puta uhvatio loptu pod košem, a kao i uobičajeno, Seltikse je do pobede (81:73) vodio Rejdžon Rondo sa 17 koševa i šest asistencija.

Kod gostiju najbolji pojedinac bio je Andrea Barnjani sa 20 poena.

Dolazak Krisa Pola u Los Anđeles nije se svideo navijačima Lejkersa, pošto su gradski rivali Klipersi upisali i drugu pobedu u predsezoni - 108:103. Iako "jezerdžije" nisu mogle da računaju na Kobija Brajanta zbog povrede ligamenata zgloba, predvođeni Endrjuom Bajnamom (26 poena, 11 skokova) pružili su solidan otpor novoj sili na Zapadu.

Kris Pol je ubacio svega sedam poena, ali se naigrao asistirajući Blejku Grifinu i DeAndreu Džordanu za efektna zakucavanja. Grifin je dominirao ubacivši 30 poena uz čak sedam asistencija i šest skokova. Džordan je postigao 14 poena, imao sedam skokova i tri blokade.

Rezultati utakmica:

Orlando - Majami 104:100

Boston - Toronto 81:73

Njujork - Nju Džersi 88:82

Nju Orleans - Memfis 95:80

Milvoki - Minesota 84:85

San Antonio - Hjuston 97:95

Juta - Portland 92:89

L.A. Klipers - L.A. Lejkers 108:103

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.