Izvor: Blic, 14.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan siguran, Zvezda ostala na minus tri

Fudbaleri Partizana su nastavili pohod ka "duploj kruni" pobedom na Karburmi protiv OFK Beograda rezultatom 3:1. Crno-beli su utakmicu 31. kola Meridijan superlige rešili u poslednjih 10-ak minuta prvog poluvremena, kada su se srušile nade Crvene zvezde da će na najbolji način iskoristiti pobedu na gostovanju Banatu - 2:1.

"Romantičari" su odlično startovali na svom terenu i poveli su već u drugom minutu golom Markovskog posle kornera. OFK Beograd je nastavio da vodi glavnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reč, ali je ekipa Slaviše Jokanovića u finišu poluvremena konačno zaigrala i od 33. do 44. minuta preokrenula, postigla tri gola i definitivno obezbedila nova tri boda prednosti nad večitim rivalima. Jovetić je u prvoj prilici svog tima uposlio Moreriru, 180 sekundi kasnije je izborio penal, koji je iskoristio Nenad Đorđević, a minut pre kraja poluvremena Dijara je majstorski iskoristio greške zadnje linije rivala. U drugom poluvremenu nije bilo ozbiljnijih šansi.

Nekoliko sati pre toga Crvena zvezda je, ispostaviće se na kratko, sustigla Partizan na prvom mestu tabele trijumfom od 2:1 u Zrenjaninu, za koji je najzaslužniji dvostruki strelac Nenad Jestrović.

Crvena zvezda bila je bolji rival tokom prvih 45 minuta, mada se ne može reći da je igra gostiju bila toliko dobra koliko je domaćin bio mlak.

Zvezda je povela u 14. minutu kada je posle prodora Koromana sa leve strane loptu na petercu Banata primio Jestrović, zatim lepo okrenuo kapitena domaćih Miloševića i poslao loptu u levi ugao za vođstvo crveno belih. Vodećem golu Zvezde prethodile su i prilike koje su posle lepih udaraca sa distance propustili Jestrović i Milovanović. Raspoloženi Jestrović našao se na pravom mestu i u 35. minutu. Ponovo je u akcioji bio Koroman koji je uputio centaršut sa desne strane, Anđelković je glavom proigrao Jestrovića, a ovaj sa peterca udvostručio prednost.

U nastavku utakmice domaći tim zaigrao je malo bolje i posle nešto manje od 15 minuta igre uspeo da preko Vujovića smanji na 2:1.

Banat nije uspeo da do kraja meča stigne do boda, a u poslednjih pet minuta domaći tim imao je i igrača više na terenu jer je posle drugog žutog kartona van igre morao Kastiljo. Zvezda je zadržala rezultat i ostala u trci za titulu, dok je ekipa iz Zrenjanina ostala na pretposlednjem mestu i sa najgorim učinkom u drugom delu sezone znatno umanjila šansu za opstanak.

Meridijan super liga, 31. kolo

Banat - Crvena zvezda 1:2

(Vujović 57 - Jestrović 14, 35)

OFK Beograd - Partizan 1:3

(Markovski 2 - Moreira 33, Đorđević 36p, Dijara 44)

Čukarički - Bežanija 1:0

(Stjepanović 45)

Mladost - Borac 2:1

(Prtenjak 8p, Jeremić 29 - Đoković 86)

Smederevo - Vojvodina 1:2

(Mudrinić 38 - Grozdanoski 44, Buač 63)

Hajduk - Napredak 2:0

(Komazec 54, Jovanović 83)

Tabela: Partizan 74, Crvena zvezda 71, Vojvodina 59, Borac 40, Napredak 38, Čukarički 37, Hajduk 36, Mladost 35, Smederevo 33, OFK Beograd 33, Banat 28, Bežanija 19

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MSL: Pobede vodeće trojke

Izvor: B92, 14.Maj.2008

..Fudbaleri Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine zabeležili su pobede u utakmicama 31. kola Meridijan superlige, pa je stanje na vrhu tabele dva kola pre kraja ostalo nepromenjeno. "Crno-beli" su pobedili OFK Beograd na Karaburmi sa 3:1, Zvezda je slavila u Zrenjaninu protiv Banata 2:1, a Vojvodina...

Nastavak na B92...

Partizan korak bliže tituli

Izvor: TV Avala, 14.Maj.2008

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras OFK Beograd sa 3:1 u 31. kolu Meridijan Superlige i zadržali lidersku poziciji na tabeli srpskog prvenstva i tri boda prednosti nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom.

Nastavak na TV Avala...

Partizan moćan na Karaburmi

Izvor: B92, 14.Maj.2008

..Fudbaleri Partizana zadržali su prvo mesto na tabeli Meridijan Superlige Srbije pobedom nad izuzetno motivisanom ekipom OFK Beograda od 3:1 u 31. kolu pred oko 5.000 navijača na Karaburmi. Strelci za crno-bele bili su Moreira, Đorđević i Diara dok je gol za domaći tim postigao Markoski. ..Igrači...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.